10.8.14.

Ono kad Galliani "zaobilazi" istinu...

Od gromoglasno najavljivanog podmlađivanja nema ništa, a neki potezi nisu u skladu sa onim što je "Ujak Fester" pričao u prošlosti...

Za Adriana Gallianija se ne može reći da je lažov, ali ponekad prećutkuje istinu. Naime, prvi operativac Milana je gromoglasno najavljivao okretanje mladima kada je pre nekoliko godina klub prodao Ibrahimovića i Thiaga Silvu. Naime, Milan je tada, makar verbalno rešio da podmladi tim.

A onda je nastavljena praksa dovođenja starijih i isluženih igrača, recimo vratio se Kaka, pa je onda ovog leta stigao Alex kao slobodan igrač, a ni Menez više nije u cvetu mladosti. El Shaarawy, koji je najavljivan kao vođa novog talasa je na marginama pošto je često povređen. I De Sciglio ima problema sa povredama, a mladići poput Petagne, Saponare i još nekolicine igrača nikada nisu dobili šansu.

Italijanski mediji danas podsećaju Gallianija na neke njegove izjave.

Recimo, kada je Pirlo odlazio iz kluba Galliani je rekao da su problem njegove godine i dužina ugovora.

"Nikada više nećemo nuditi igračima koji imaju preko 30 godina ugovor duži od sezone", najavio je Galliani zaokret u klupskoj politici.

Umesto toga stigao je golman Lopez kao veliko pojačanje. On ima 32 godine, potpisao je ugovor do 2017. pa je jasno da Galliani ne drži uvek reč. Doduše, u pitanju je golman koji ima duži vek od igrača drugih linija u timu, ali pravilo je prekršio i kod Alexa. Brazilski štoper koji je na kraju karijere je potpisao ugovor na dve sezone sa "Rossonerima".

Ali, nužda zakon menja, ko će se sećati nečega od pre par godina.

Izvor: sportske.net