14.8.14.

Pismo Diega Lopeza: Svaki minut sa Realom bio je poklon sa neba!

Ono što je postalo veoma moderno među fudbalerima - oproštajno pismo navijačima, nije zaobišlo ni Diega Lopeza, sada već bivšeg golmana Real Madrida, koji je prešao u Milan.

Diego Lopez je ponikao u akademiji Real Madrida, ali se za razliku od ogromne većine igrača koji i naprave respektabilnu karijeru van Reala, vratio u klub.

Ponikao je u Lugu, ali je posle samo dva meča za seniore prešao u Real Madrid C, a zatim prekomandovan i u B tim, za koje je branio na preko 70 mečeva. Pre odlaska u druge španske timove, branio je na dva meča za prvi tim Reala između 2005. i 2007. a onda je, posle sjajnih partija u Villarrealu, prešao ponovo u Kraljevski klub 2012.

Nije bilo očekivano da će istisnuti Ikera Casillasa sa gola, ali to se desilo. I Mourinho i Ancelotti su mu dali prednost, branio je na 52 meča za klub, ali posle dolaska Keylora Navasa, više nije bilo mesta za njega.

Ipak, on se oprostio zaista gospodski od svog bivšeg kluba, rekavši da će uvek biti u njegovom srcu. Prenosimo njegovo pismo u celosti.

"Pre 32 godine rođen sam u malom selu u provinciji Lugo, Paradela. Sanjao sam da jednog dana postanem fudbaler, ali nisam mogao ni da zamislim da ću jednog dana igrati za moj klub, za koji navijam, Real Madrid. To je nešto na šta ću uvek biti ponosan. Za ovo želim da zahvalim predsedniku kluba, Florentino Perezu, na pruženoj šansi da branim taj grb.

Za igrača iz akademije koji se vrati u klub koji voli je najneverovatnija stvar. Zahvaljujem dvojici sjajnih menadžera (Jose Mourinhu i Karlu Ancelottiju) i njihovim timovima za njihovo poverenje i za sve što sam naučio od njih. Što su mi dali šansu da se takmičim, što je suština sporta.

Hvala svim mojim timskim drugovima, fizioterapeutima, doktorima i svim zaposlenima u klubu. Bila je privilegija deliti sve trenutke sreće sa vama. Hvala vam što ste me tretirali tako prijateljski. Svima želim sve najbolje.

I naravno, najiskrenije hvala svim fanovima Real Madrida, toj neverovatnoj familiji koja je rasprostranjena po celom svetu. Hvala vam za vašu podršku i vašu snagu koju ste mi davali svih ovih godina: uvek ćete biti u mom srcu.

Odlazim srećan, zato što sam dao sve od sebe. Moj jedini cilj bio je da radim dan za danom sa poštovanjem, predanošću i strastveno braneći vrednosti najboljeg kluba na svetu.

Zbog svega ovoga mogu reći da je svaki minut koji sam proveo u Real Madridu kao poklon poslat sa neba", napisao je Diego Lopez.

Izvor: sportske.net