29.8.14.

Rastali se Mourinho i El Niño! Torres u Milanu menja Balotellija i izaziva Vidića (VIDEO)

Doskorašnji napadač Chelsea-ja na San Siru, reč je o dvogodišnjoj pozajmici.

Nemanja Vidić u Interu – Fernando Torres u Milanu! Kao što je i najavljivano, Premijer liga je ostala bez još jednog asa, pošto je dva meseca posle srpskog štopera, doskorašnji napadač Chelsea-ja dogovorio transfer na stadion San Siro i naredne sezone vojevaće sa starim znancem iz Engleske koji se početkom leta preselio u Kalčo.

Iako je tokom petka bio neodlučan u javnim porukama, Jose Mourinho je pristao da se odrekne španskog napadača, koji bi u subotu jutro trebalo da doputuje u Milano na lekarske preglede, a potom i potpis ugovora. Rossoneri su posredstvom klupske televizije nezvanično najavili da će saradnja biti overena na dve godine, a tokom večeri oglasio se i Chelsea informacijom da je reč o pozajmici do 2016.

Očigledno da je El Niño-u u prvom planu karijera, a ne novac, jer da je drugačije ostao bi među Plavcima i verovatno bio samo posmatrač utakmica koje igraju novalija Diego Costa i povratnik Didier Drogba.

Torres je u Chelsea-ju proveo tri i po godine, osvojio Ligu šampiona, Ligu Evrope, FA kup, ali ga navijači više pamte po neverovatnim promašajima i utisak je da nije do kraja opravdao 58 miliona evra uloženih u transfer iz Liverpoola 2011.

Zaista nestvarni promašaji...Sada će u Milanu imati šansu da se vrati na staze stare slave, pošto će posle odlaska Marija Balotellija u Liverpool biti prvi špic ekipe Filippa Inzaghija, uz podsećanje da su pre njega na San Siro stigli Diego Lopez (Real), Alex, Jeremy Menez (PSG), Adil Rami (Valencija, otkupljen ugovor od Valencije), Pablo Armero (Udinese), Michael Agazzi (Chievo), Michelangelo Albertazzi (Verona).

Evo najboljih poteza Torresa iz Chelsea-jeve ere...