30.8.14.

Torres uzeo Pippovu devetku: Vratiću Milan u Ligu šampiona, možda ostanem duže od dve godine

„Jedva čekam da počne sezona“, rekao pozajmljeni napadač Chelsea-ja.

Stigao je! I nije mogao da bude bolji poklon navjačima Milana od – Fernanda Torresa. Adriano Galliani je završio još jedan ozbiljan posao u letnjem prelaznom roku samo dva dana pre kraja doveo među Rossonere reprezentativca Španije.

Što je najvažnije – besplatno. Jer, Chelsea je prosledio napadača u Italiju na dvogodišnju pozajmicu, pa će jedina obaveza Rossonera biti da mu regulišu primanja, a nezvanično se pominje da je on pristao da igra za svega tri miliona evra, iako je na Stamford bridžu zarađivao čak sedam.

„Počastvovan sam i privilegovan što ću obući dres Milana. Želim da pomognem ekipi da se vrati u Ligu šampiona, a možda ostanem ovde više godina od predviđenog. Već sam pričao sa trenerom Inzaghijem i jedva čekam da počne sezona“, kratko je saopštio Torres koji će, sva je prilika, nositi „devetku“ na poleđini dresa.

Zanimljivo, to će biti prvi put da je Milan na početku sezone dodelio čuveni broj nekom igraču još otkako je u igračku penziju 2012. otišao aktuelni šef struke Pippo Inzaghi, koji se u njoj proslavio. Doduše, u kratkom periodu ona je bila na leđima Alexandra Pata, ali je on nije nosio od početka takmičarske godine, a takođe kratko i Matri.