29.9.14.

Barbara Berlusconi: San Siro više nije dovoljan za Milan

"Stadioni moraju da nude različite usluge, infrastruktura otvorena svih sedam dana nedeljno, a ne samo na dan utakmice", rekla za kćerka gazde Rossonera.

Izvršna direktorka fudbalskog kluba Milan Barbara Berlusconi rekla je da stadion San Siro više ne ispunjava zahteve Rossonera.
"San Siro je neverovatan stadion, istorijsko mesto gde su Milan i Inter dostigli vrhunac, ali danas to više nije dovoljno. Stadioni moraju da nude različite usluge, infrastruktura otvorena svih sedam dana nedeljno, a ne samo na dan utakmice", rekla je Berlusconijeva za Rai 1.

Ćerka vlasnika kluba Silvija Berlusconija dodala je da je stanje u italijanskom fudbalu "mikrokosmos svega šta se dešava u zemlji, koja ne želi da ulaže u obnovu".
"Trenutno u Italiji imamo dosta poteškoća oko toga, ekonomska podrška države, regiona i gradskih vlasti je mala", poručila je ona.

Čuveni stadion, koji može da primi 80.000 gledalaca, otvoren je 1926. i već 34 godine nosi ime Giuseppe Meazza u čast legendarnog napadača pre svega Intera (1927–1940), Milana (1940–1942) i reprezentacije Italije.