24.9.14.

Milan igra najluđe utakmice: Dva gola na dušu Bonere, majstorski prvenac Torresa (VIDEO)

Empoli vodio sa 2:0, ali su gosti došli do boda, a mogli su i do sva tri – 2:2.

Milan igra najluđe utakmice, ali za to nisu zaslužne neke posebne taktičke zamisli Pippa Inzaghija, već katastrofalna odbrana Rossonera. Milan je na uzeo samo bod na stadionu Carlo Castellani protiv domaćeg Empolija, ali iako je gubio sa dva gola razlike može da žali za osvajanjem celog plena – 2:2 (2:1).

Domaćin je na opšte iznenađenje već u 21. minutu vodio sa 2:0, a oba pogotka idu na dušu nesrećnog Danielea Bonere, koji je dva puta katastrofalno pogrešio.

Iskusni defanzivac je prvo zakasnio kod prekida Valdifiorija, sapleo se i praktično pustio Tonellija da pogodi mrežu Abbiatija. Osam minuta kasnije mu se pridružio De Jong, došlo je do greške prilikom preuzimanja, što je iskoristio Pucciarelli i povisio rezultat na 2:0.

Milan je od tog trenutka, pa bukvalno do poslednjih sekundi napadao svim silama. Fernando Torres je u 43. minutu pokazao da je još uvek veliki majstor. El Nino je sjajno skočio kod centaršuta Abatea i glavom sa 11 metara matirao Sepea.

U nastavku meča najraspoloženiji u dresu Rossonera bio je Keisuke Honda, koji je u 57. minutu matirao gostujućeg čuvara izuzetno preciznim udarcem, dok je samo nekoliko minuta kasnije umalo bio precizan iz slobodnog udarca.

U međuvremenu su se ređale šanse gostujućeg tima, a prečku gola Luigija Sepea žestoko je uzdrmao i Jeremy Menez. Toj prilici prethodila je sjajna minijatura Fernanda Torresa.