13.9.14.

Tiranin ili težak baksuz: Za dve sezone 137 povreda?!

To je iz prve dve sezone Massimiliana Allegrija u Milanu. Sada u Juventusu mora da se snalazi bez Pirla, Vidala, Morate, Barzaglija i Marronea.

Massimiliano Allegri pod prismotrom italijanske štampe. Ne zbog nespornog trenerskog umeća, već zbog malera koji ga bije sada već godinama. Naime, 47-godišnjeg stratega nastavili su da prate problemi sa povredama igrača sa kojima se borio u prve dve sezone u Milanu. Odlazak u Juventus nije promenio situaciju. Do sada bi, doduše, već trebalo da se navikao.

Ali, nije lako. U Torinu mora da se snalazi bez Andree Pirla, Artura Vidala, Alvara Morate, Andree Barzaglija i Luce Marronea (Carlos Tevez se oporavio). Takav hendikep opčinjava medije na "Čizmi", koji pokušavaju da pronađu razlog toliko čestim bolovanjima.

Zamor zbog Svetskog prvenstva svakako je jedan od njih, a ni turneja po Aziji i Australiji, odnosno put od 30.000 kilometara svakako nije pomogao. Razlika u klimi i u vremenskim zonama učinila je svoje.

Ali, možda je malo i do Allegerijevih metoda? Libero je, naime, prstom uperio baš na šefa struke i izračunao da je njegove prve dve sezone na klupi Rossonera obeležilo čak 137 povreda od kojih je 78 bilo mišićnih!!!

Allegri ne važi za surovog trenera. Ali, da li ipak previše zahteva od svojih igrača?