13.10.14.

BERLUSCONI: Balotelli je trula jabuka, nikada ga nisam želeo

Vlasnik fudbalskog kluba Milan Silvio Berlusconi rekao je da nikada nije želeo u svojoj ekipi napadača Marija Balotellija, koga je nazvao "trulom jabukom".

Balotelli je 2013. godine iz Manchester City-a došao u Milan, gde se zadržao jednu sezonu, a sa San Sira je ovoga leta otišao u Liverpool.

"Sećam se da je kupljen iako sam ja bio protiv. Imamo mnogo šampiona u timu (Jeremy-a) Meneza, (Keisukea) Hondu, (Stephana) El Shaarawy-a, (Fernanda) Torresa, (Nigela) De Jonga... To je baza ekipe i sada više nemamo trulu jabuku u svlačionici", rekao je Berlusconi za list Gazzetta dello Sport.

Mediji su spekulisali i da je Milan zainteresovan za napadača Carlosa Tevesa, ali je Berlusconi rekao da "nikada nije razmišljao o 30-godišnjem Argentincu".

Berlusconi je zahvalio treneru Milana Carlu Ancelottiju na savetima oko kupovine pojedinih igrača.

"On je bio jedan od naših savetnika na tržištu igrača. Savetovao nas je oko (Diega) Lopeza, Meneza i Alexa", dodao je on.

Milan je prošlu sezonu završio na osmom mestu u Seriji A i ove sezone ne igra u evropskim takmičenjima. Berlusconi je rekao da je cilj kluba da 2016. godine igra u finalu Lige šampiona, koje će se odigrati na stadionu Milana, San Siru.

"Još je rano pričati o ekipi, ali mislim da ćemo od januara moći da damo bolju procenu. Naš cilj je da se vratimo u Evropu, želimo da napravimo pobednički tim. U fudbalu postoje ciklusi, godine uspeha, pa padovi, a onda ponovo pobede", rekao je on.

"Navijači mogu da budu uvereni - ekipa je već konkurentna i uskoro će ponovo biti lider u evropskom fudbalu. Finale Lige šampiona 2016. godine je u Milanu, zašto da ne sanjamo da se tamo nadjemo", dodao je Berlusconi.

Izvor: sportklub.rs