10.10.14.

Japanska loza na San Siru: Uchida na zimu stiže u Milan (VIDEO)

Rossoneri rešili da dovedu desnog beka Schalke-a.

Nekad su vladali Holanđani (Van Basten, Gullit, Rijkaard), a od ove zime mogli bi – Japanci. Milan se sprema da dovede još jednog reprezentativca azijske zemlje, pošto je posle Kejsukea Honde rešen da angažuje i njegovog zemljaka Atsuta Uchidu.

Zahvaljujući dobrim igrama u Bundesligi, desni bek Schalke-a zapao je za oko čelnicima Rossonera, koji su shvatili da je odbrana akutni problem ove ekipe i rešenje vide u dovođenju standardnog člana ekipe iz Gelzenkirhena.

Učidin ugovor sa Nemcima ističe već narednog juna i zimski prelazni rok je poslednja šansa za čelnike Schalke-a da nešto zarade na njegovom transferu, s obzirom da su ga pre četiri godine platili japanskoj Kašimi svega 1,3 miliona evra. Procenjuje se da sad vredi čak pet puta više.

Mada, imajući u vidu pregovaračke sposobnosti Adriana Gallianija ne bi nas začudilo da sportski direktor Milana kapariše Učidu i na leto ga dovede za džabe, s obzirom da tad nije u obavezi da plati obeštećenje.

Tim Filippa Inzaghija primio je čak devet golova u prvih šest kola Serije A, nalazi se na petom mestu tabele, pa bi Učidinom dolaskom mogao da reši dva problema: zakrpi rupu u odbrani i dobije igrača sposobnog da napravi višak po strani.