13.10.14.

Milan u Južnoj Americi: Potraga za novim Thiagom Silvom (VIDEO)

Milanov lovac Rocco Maiorino zaokružio Gila iz Corinthiansa.

Skauti Milana nalaze se u Južnoj Americi, gde traže novog Thiaga Silvu. Kako prenosi italijanski mediji, Rossonerima je zapao za oko Carlos Gilberto Nascimento Silva, jednostavnije Gil, koji igra za Corinthians. Gil se nalazi u najboljim godinama za štopera, 27, a njegova vrednost je procenjena na šest miliona evra.

Pored njega Milanov lovac na talente Rocco Maiorino je u tefter zabeleđio i Waltera Kannemanna (23), Héctora Daniela Villalbu (20) iz San Lorenza, Marlona (19) iz Fluminensea i Antonia Briseñu (20) iz Tigrea.

Upravo se to poklapa sa najavom gazde Silvija Berlusconija da je angažovanjem Filippa Inzaghija za trenera započet proces vraćanja kluba na staze stare slave.
"Imamo dobru atmosferu u klubu, novog trenera sa pobedničkim mentalitetom, koji želi da vrati Milan u vrh italijanskog i evropskog fudbala, gde je i bio poslednjih 50 godina. Naš cilj je što brži povratak u Evropu. U fudbalu postoje ciklusi, uvek se smenjuju godine uspeha, momenti pauze i opet pobeda. Navijači ne bi trebalo da brinu, tim je već konkurentan i uskoro će postati lider u Evropi", poručio je Berlusconi.