21.11.14.

Essien: Manchesteru fali Vidićevo vođstvo

Pred derbi Milana fudbaler iz Gane našao je vremena da pohvali srpskog defanzivca.

Fudbaler Milana Majkl Esijen rekao je da Manchester Unitedu fale Vidićeve odbrambene i liderske sposobnosti.

Njih dvojica biće na različitim krajevima terena u nedelju kada se u Derby della Madonnina sastaju Milan i Inter. To neće biti prvi put da njih dvojica igraju neki derbi, pošto je Essien branio boje Chelsea, dok je Vidić bio u Manchesteru.

Otkada je Nemanja napustio Manchester, novi trener Van Gaal se muči da uklopi standardan štoperski duo, a pokušavao je da uvede omladince Paddya McNaira i Tylera Blacketta, kao i Daleya Blinda, Michaela Carricka i Marcosa Roja.
"Čini mi se da Unitedu fali Vidićevo vođstvo, pošto im i ne ide baš najbolje, posebno kada je u pitanju odbrana. On je sjajan momak i odličan defanzivac. Daje sve svom klubu i unosi celo telo u svaki start. Biće zanimljivo susresti sa njim u novoj ligi. Jedva čekam i nadam se da ćemo pobediti", hvali Essien našeg asa.

Doduše, i prošle sezone dok je Vidić bio u klubu, Manchester je loše započeo sezonu pod Moyesovim vođstvom, ali je Nemanja većinu vremena bio povređen.

Još uvek nije sigurno da će legendarni defanzivac startovati meč protiv Milana, pošto Mančini ima na raspolaganju još tri štopera, a ne voli da igra u formaciji sa tri igrača u poslednjoj liniji.