28.11.14.

Mexèsova poruka dušmanima: Osramotiću sve koji su loše pričali o meni (VIDEO)

"Mislim da je uprava kluba potpisala ugovor sa nekim defanzivcima samo da bi se mene otarasila. Posle razgovora sa Filippom Inzaghijem osećao sam se kao da me je neko udario u lice".

Philippe Mexès se opasno naljutio i rešio da "dušmanima" vrati milo za drago! Francuz smatra da je nepravedno to što je ove sezone odigrao samo dva meča, te da to nema previše veze sa njegovim fudbalskim umećem već sa nekim drugim stvarima. Naime, on tvrdi da ga uprava Milana šikanira zato što je preko leta odbio da potpiše bilo kakav ugovor sa nekom drugom ekipom, pa će Rossoneri i ove sezone potrošiti 4.000.000 evra za 32-ogodišnjeg štopera, koji pritom i ne igra. Daniele Bonera, Alex, Cristián Zapata, Adil Rami... Svi oni su ispred Mexèsa u postavci Filippa Inzaghija.

Strpljenje polako izdaje francuskog veterana.
"Mislim da je uprava kluba potpisala ugovor sa nekim defanzivcima samo da bi se mene otarasila. Dve utakmice u sezoni nisu dovoljne da bih se osećao kao starter. Protiv Sampdorije sam igrao samo zato što je Alex bio povređen a Bonera suspendovan", besan je Mexès.

Delom i na samog Inzaghija, iako i sam priznaje da je prema njemu šef uvek bio pošten.
"Inzaghi je bio jasan od početka. Rekao mi je da neću mnogo igrati zato što je u timu dosta centralnih bekova, a mnogi su mlađi od mene. Osećao sam se kao da me je neko udario u lice", iskren je Mexès.

Međutim, govor koji je Inzaghi držao igračima u svlačionici i u kome je kao pozitivan primer naveo upravo Mexèsa, stimulativno je uticao an Francuza.
"Trener me je uzeo kao primer i rekao drugima da sam se uvek trudio i davao maksimum uprkos mojim godinama i karijeri koju imam iza sebe. To mi je dalo snagu, ali je bolno sedeti kod kuće i gledati utakmice Milana na televiziji. Ipak, znam da su samo dve dobre partije dovoljne da osramote sve one koji su loše govorili o meni. I sledeće sezone sebe vidim u Milanu", optimista je iskusni defanzivac.

Kako je on to nekada radio... Nikad nećemo zaboraviti.