14.11.14.

Nije baš da liče, ali imaju iste ambicije – Pippo Inzaghi kao ser Alex Ferguson?

Trener Milana puca na visoko.

Jedan ulickan kao da je upravo sišao sa modne piste. Drugi rumenih obraza nalik onima koji su tek izašli sa pijanke iz lokalnog paba. Ali jedna stvar im je zajednička – glad za pobedama. Filippo Inzaghi ne krije da mu je posle bogate igračke karijere ideal u trenerskim vodima da u Milanu postane ono što je ser Alex Ferguson bio u Manchester Unitedu.
"Poslednji put kada sam sedeo sa predsednikom (Silviom Berlusconijem, prim.aut) rekao mi je da želi da ostanem ovde za narednih 20 godina. Nadam se da će mi dozvoliti da se ta ideja ostvari", samouvereno će Inzaghi u intervjuu za Sportmediaset, iako Rossoneri ne blistaju pod njegovim vođstvom, pa su posle 11 kola u Seriji A tek na sedmom mestu.

Istina, ima i do kvaliteta, odnosno manjku istog u timu koji vodi. Inzagi međutim razmišlja dugoročno.
"Ako radiš naporno onda će stići i pobede i trofeji. Zato ne govorim da želim da osvojim ovo ili ono takmičenje. Želim da ostanem u Milanu što je duže moguće. Želim da postanem Alex Ferguson Milana, jer mi je ovaj klub pružio sve. I svi u upravi znaju za moje ambicije. I znam da će mi biti podrška i u teškim vremenima".