23.11.14.

Paul Ince: Milanovi navijači su aristokrate, a Interovi siromasi, milanski derbi više nije tako veliki

Nekadašnji as Neroazzurra se prisetio mečeva sa Rossonerima iz sredine devedesetih godina prošlog veka.

Bivši vezista Intera i nekadašnji reprezentativac Engleske Paul Ince smatra da milanski derbi više nije tako atraktivan kao što je nekad bio, jer se ekipe više ne bore za vrh tabele kao što su radile nekad.

Milanski velikani su osvojili po 18 šampionskih titula, ali sutrašnji Derby della Madonnina (20.45, TV Arenasport 3 ili www.acmilan-serbia.com) čekaju na sedmoj, odnosno devetoj poziciji Serije A.
"To vam je kao okršaj Manchester Uniteda i Arsenala sada i od pre 10 godina - to više nije tako veliki meč zbog igrača koji su u njemu. Rivalstvo je jedinstveno, a navijači tako strastveni. Milanisti su poznati kao aristokrate, a Interovi kao siromasi", rekao je Ince.

Nekadašnji as Manchester Uniteda dres Neroazzurra je nosio između 1995. i 1997. godine, zabeležio je 54 nastupa i postigao 10 golova.
"Utakmica nedeljom je počinjala oko osam sati uveče, ali je uvek kasnila za 10 do 15 minuta jer je bilo previše dima unutar stadiona od vatrometa i dimnih bombi. Nisam mogao da vidim svog saigrača iz veznog reda. To su bili fantastični dani, sa asovima kao što su Baresi, Maldini, Costacurta..."

Prema Ince-ovim rečima povlačenje Massima Morattija predstavlja nenadoknadiv gubitak za klub sa Giuseppe Meazze.
"To je velika šteta. Inter je bio tako veliki klub i ima posebno mesto u mom srcu. Odlazak Massima Morattija je veliki udarac, nikada neće biti isti bez njega", rekao je Ince.