2.12.14.

Lepa Barbara - Kako potrošiti 100 miliona?

Milan je juče potpisao najbolji sponzorski ugovor u italijanskom fudbalu, za pet godina od "Emirates"-a će dobiti 100 miliona. Za početak veliki povratak?

Ugovor sa "Emirates"-om je težak 100 miliona uz bonuse i veći je od onoga što dobijaju Juve i Inter od svojih sponzora. Uz to Emiraćani nisu vlasnici deonica, kao FIAT u Juventusu i Pirelli u Interu.

Milanovih 20 miliona prevazilazi Juventusovih 17 i Interovih 14, ali i pored toga "Rossoneri" ne stoje baš finansijski sjajno, pre svega zbog izostanka novca od Lige šampiona ove sezone, ali i najmanjeg broja pretplatnika u ovom veku.

Šta raditi sa 100 miliona?

Današnji mediji veruju da će ekipa biti pojačana, odnosno da će deo novca biti uložen u nove igrače. Prve mete su talentovani Brozović iz Dinama, i Argentinac Vangioni koji bi bio rešenje za levog beka koje Inzaghi traži.

U klubu su zadovoljni Super Pippom, tim ima sedam bodova više nego prošle sezone u ovo vreme.

Ipak, umesto mlađih igrača potrebna su prava pojačanja. Kao bomba bi mogao da odjekne povratak Thiaga Silve koga čeka i kapitenska traka, ako se odluči da napusti Paris Saint-Germain. Brazilac je spreman da se odrekne i velikog novca kako bi ponovo igrao za Milan, uostalom, kada je odlazio, poručio je da će se vratiti.

Sa druge strane, treba očekivati da Milan krene u realizaciju projekta "stadion". Deo novca je obezbeđen, sredstva od sponzorskog ugovora bi mogla da budu iskorišćena za početak radova.

Novi stadion će, ako bude napravljen Milanovim sredstvima, verovatno biti nazvan po Silviju Berlusconiju, što je njegov san, ali jasno je da, u slučaju da Arapi izdvoje dodatna sredstva za novi dom Milana, u Lombardiji bi mogao da nikne novi "Emirates".

Kako tvrde neki izvori, Milan želi da krene stopama Arsenala, da upravo kroz promociju sopstvenih igrača, ali i novi stadion ponovo dođe do sredstava za velike transfere. Ali, to nije lak put i pitanje je da li navijači imaju strpljenja.

Izvor: sportske.net