7.12.14.

Milan pao na Marassiju

Grifoni na trećoj poziciji na tabeli.

Cele sezone se pričalo o Sampdoriji, a zapravo je najveći hit Serije A drugi klub iz Ligurije! Sampin gradski rival Genoa blista kako sezona odmiče, a danas su na svom Marassiju savaladali i Milan. Minimalac zahvaljujući golu Antonellija za nastavak sjajne serije. Već deveta uzastopna utakmica u kojoj Genoa nije osetila gorčinu poraza.

Može se reći da su Grifoni apsolutno zasluženo savladali Milan. Možda bi nešto bilo drugačije da je Menez na početku utakmice iskoristio stopostotnu šansu kada se našao „oči u oči“ sa Perinom, ali je talentovani golman fantastično intervenisao i podsetio Rossonere da su morali da budu konkretniji prošlog leta kada su hteli da ga dovedu.

Pobednika je odlučio gol Luce Antonellija posle prekida. Defanzivac Genoe je bio najvišu u skoku pored nespretnog Bonere i matirao je golmana Lopeza. Golu su prethodili pokušaji De Maia i Bertolaccija koj isu najavili pad Milana u Liguriji.

Do kraja meča je viđeno još nekoliko solidnih prilika, a Milan je u finišu pokušavao da se spase poraza, pokušali su De Jong i Bonaventura, ali Inzaghijeva ekipa danas nije zaslužila da izbegne poraz.