11.12.14.

Šta je gazda Berlusconi naredio Gallianiju i Inzaghiju?

Berlusconiju prekipelo, izdao naređenja prvom saradniku i treneru. Kako će se završiti ovo mešanje gazda Silvija?

Milan ne igra dobro posle relativno ohrabrujućeg starta, Pippo i dalje ima poverenje, ali ne i mnogo kredita.

Kako pišu italijanski mediji ponovo se umešao Berlusconi, ispostavio je zahteve Gallianiju i Inzaghiju koji se tiču formacije i sastava. Nije neuobičajeno da se meša, sećate se kako je sebi pre dve godine pripisao preporod Milana posle lošeg starta i osvojenog trećeg mesta na kraju.

Ukratko, šansu mora da dobije Fernando Torres i to već za vikend protiv Napolija. Milan mora da pobedi, a Španac ima priliku da dokaže da zaslužuje mesto u timu inače će u januaru biti vraćen Chelsea-ju.

Što se prelaznog roka tiče, on će biti uslovljen promenom formacije. Kako je na sastanku u svojoj vili u Arkoreu rekao Gallianiju, Milan mora da igra ofanzivno, sa jednim "fantazistom" iza dvojice napadača.

U tom smislu, Galliani će probati da dovede Sneijdera iz Galatasaraya ili, ako to ne bude moguće meta je Diamanti koji je igrao proteklih godinu dana u Kini kod Lippija.

Što se špica tiče, ako bude vraćen Torres, nekoliko je kandidata za klasičnog napadača, jedan je pominjani Okaka, takođe su varijante Gignac koji će biti slobodan u junu, ali bi šest meseci ranije mogao u Milan, priča se i o Destru, kao i eventualnoj pozajmici Immobilea koji se nije proslavio u Dortmundu.

Neke od tih operacija bi "Rossoneri" mogli da finansiraju eventualnom prodajom El Shaarawy-a koji nikako da se vrati u nekadašnju formu i u Milanu već dižu ruke od njega.

U klubu je Berlusconijeva svetinja, a koliko će uspeti da ispune njegove naredbe videćemo već za vikend i na januarskoj pijaci.

Izvor: sportske.net