23.12.14.

Svuda pođi, kući dođi: El Niño opet na Calderónu, Cerci u Milanu?

Pregovori Rossonera sa Atleticom i zvanično otpočeli. Pita se i Chelsea.

Narednog će se leta navršiti punih osam godina otkako je Fernando Torres napustio fudbalski dom. Nebrojeno puta se od tada pominjala mogućnost da se vrati na Vicente Calderón. A takav rasplet nikada nije bio bliži realizaciji nego ovog leta. Milan i Atletico su naime otvorili pregovore o selidbi 30-godišnjeg napadača u Madrid, koja bi za sobom nosila i povratak Alessija Cercija u italijanski fudbal. Samo sada u dresu Rossonera.

Milan je na ovakav potez donekle primoran. Posle samo jednog Torresovog gola u 10 utakmica u Seriji A želeli su na San Siru da ga vrate na Stamford. Torres naime na „čizmi” igra na dvogodišnjoj pojzamici iz Chelsea-a. Ali…
„Nemamo prostora. Jednostavno nema mesta. Ni u Ligi šampiona, ni u Premijer ligi", kategorički je odbio Jose Mourinho.

Nesrećnog Torresa su ubrzo precrtali i u Milanu – u startnih 11 Filippa Inzaghija nije bio još od 23. novembra i susreta sa Milanom. Slične muke u Madridu proživljava i Cerci. Momak koji je u protekle dve sezone oduševljavao u dresu Torina je u španskoj prestonici maltene nestao sa fudbalske scene. U Primeri još nije upisao nastup u prvoj postavi Čola Simeonea.

Problem bi međutim mogla da bude basnoslovna plata Fernanda Torresa od 150.000 funti nedeljno. Svaki dogovor svakako će morati da bude overen u Chelsea-u. Sigurno je samo da su nadanja Madriđana podgrejana. Ipak je to igrač koji je od 2000. do 2007. za Jorgandžije odigrao 244 utakmice i postigao 91 gol.
„Dolazak Torresa u Atletico bi bio neverovatan potez. Međutim, to je samo moje mišljenje, a ostalo je na čelnicima kluba", reči su pomoćnog trenera Atletica Germána Burgosa u izjavi za radio Kadena Ser.

A evo kako je to nekad bilo...