12.1.15.

Milan već potrošio Inzaghija?!

"Rossoneri" daleko od ozbiljnog tima, serija loših rezultata stavila znak pitanja iznad glave Filippa Inzaghija. Da li se dešava ono čega su se svi pribojavali?

Kada uporedite Inzagijeve rezultate sa Seedorfovim, statistika je poražavajuća sa aspekta toliko željene promene. Holanđanin je osvojio 35 bodova iz 18 utakmica, Pippo devet manje iz istog broja mečeva.

Milan je dobio 2 od poslednjih 10, odmah se naravno dovodi u pitanje Inzagijeva klupa, mada, kako smo i pričali na početku, bez kvalitetnih igrača trener je nemoćan.

Ono što navijače boli više od izgubljena dva boda u finišu subotnjeg meča u Torinu je igra tima, branili su se i sa 11 igrača i kada je isključen De Sciglio. Milan jeste vodio do samog finiša, ali samo jer su imali Diega Lopeza i mnogo sreće, "Bikovi" su ti koji treba da žale za kompletnim plenom.

Ljut je i Berlusconi, on je bio protiv prodaje Torresa, tačnije njegovog odlaska na pozajmicu. Super Pippu zamera i to što je izvukao Meneza i ubacio štopera Alexa, jer je čuvao rezultat.

Ponašanje Muntarija na klupi pokazuje nezadovoljstvo nekih igrača, ni Inzaghi, kao ni Seedorf ne kontroliše kompletnu svlačionicu. Do kraja je dovoljno vremena da se tim pojača, ali ni da dođe Destro koga Milan silno želi, to neće promeniti puno, za igrače svetske klase nema novca.

Ako stigne napadač Rome, El Shaarawy će u grad u koji vode svi putevi, Milan želi i Witsela iz Zenita, Inzaghi smatra da bi Belgijanac bio poslednji komadić u slagalici na sredini terena.

Cilj je jasno treće mesto, ali je u 2015. mečevima protiv Sassuola i Torina u kojima je osvoje bod, Milan delovao loše.

Većina je skeptična, sledi duel u kupu koji bi mogao da bude imperativ za Super Pippa, ponovo će igrati protiv Sassuola. Razmišlja i o promeni formacije u 4-2-3-1, no kako rekosmo, nedostaje klasa, nije to ni stvar taktike, niti Inzaghijeve nesposobnosti.

Ali, znao je šta prihvata, i ako se posrtanja nastave, biće samo jedan u galeriji bivših asova kluba koji su prebrzo potrošeni.

Izvor: sportske.net