29.3.15.

Na leto čistka u Milanu, šut kartu dobija pola tima! Rossoneri ostaju sa 17 fudbalera u igračkom kadru

Ponovo će, kao i prethodnog leta, glavni cilj biti prodaja Robinha.

Milan na leto pravi potpunu rekonstrukciju tima. Odavno je poznato da će većina igrača sa trenutnog platnog spiska napustiti San Siro, a italijanski mediji kako se bliži jun sve više spekulišu kome će se to Rossoneri zahvaliti na saradnji.

Prema poslednjim informacijama sa Apenina od 37 igrača koliko ih je trenutno pod ugovorom, Milan će pokušati da se oslobodi čak njih 19. Ugovori sa Mexesom, Essijenom, De Jongom i Pazzinijem sigurno neće biti produženi i oni će na leto biti slobodni da potraže nove klubove, dok se Van Ginkel i Armero vraćaju sa pozajmica u svoje matične timove, Chelsea i Udinese.


Iako imaju još po godinu dana ugovora na izlaznim vratima San Sira su i Matri, Robinho, Birsa (trenutno na pozajmici), Albertazzi, Agazzi, Muntari i Zaccardo. Od pomenute sedmorice svakako će najteže biti prodati Brazilca Robinha (takođe na pozajmici u Santosu) zbog njegove astronomske plate, ali nema sumnje da će Gallijani pokušati "po stoti put" da negde udomi nekada veliku zvezdu i još veće razočarenje.

Oko petorice fudbalera još se vaga. Milan ima opciju da otkupi pozajmljenog defanzivca Spartaka Salvatorea Bochetija, Boneri ističe ugovor (moguće da će mu biti ponuđena saradnja), a situacija je nejasna i oko Alexa, Saponare i golmana Gabrijela.

Kako stvari trenutno stoje moglo bi da se dogodi da od domaćih igrača buduću okusnicu tima čine Abbijati, Abate, Antoneli, De Šiljo, Montolivo, Poli, Paleta, Bonaventura, El Sharaawy i Ćerći (ukoliko bude otkupljen), a njima bi od stranaca, tvrde italijanski mediji, trebalo dodati samo još Dijega Lopeza, Meneza, Hondu, Ramija, Zapatu, Susa i Nijanga.

Sveukupno to je 17 fudbalera koji bi preživeli perestrojku. S obzirom na odluku klupske uprave da u narednoj sezoni neće biti više od 25 igrača u prvom timu pod ugovorom, to znači da bi u letnjem prelaznom roku Milan verovatno morao da dovede bar pet-šest pojačanja, uz opciju da će seniorima biti priključen neko iz omladinskog pogona...