12.4.15.

Miha srećno do boda u Milanu!

Ekipa Milana odigrala je sa Sampdorijom samo 1:1 u okviru 30. kola italijanske Serije A.

Ekipa Milana je mogla da se približi ekipama koje se bore za izlazak na međunarodnu scenu naredne sezone, ali im to nije pošlo za rukom pošto su odigrali samo 1:1 protiv Sampdorije koju vodi naš Siniša Mihajlović.

Ekipa Milana je imala u ovoj utakmici duplo više udaraca ka golu protivnika, ali je umalo izgubila utakmicu.

Abate, Ginkel i Destro su propustili prilike za Milan u prvom poluvremenu, Eto'o i Okaka na drugoj strani, ali promene rezultata do poluvremena nije bilo, otišlo se na odmor uz rezultat 0:0. Dobre prilike pred kraj ovog dela igre propustio je i Alessio Cerci koji ni danas nije imao sreće da postigne gol.

Zanimljivo da je utakmica prekinuta na nekoliko minuta zbog nestanka električne energije u ovom delu igre.

U 58. minutu smo videli prvi gol.

Bio je to trenutak inspiracije Samija Eto'a, Kamerunac je probacio loptu kroz noge Meksesu, dodao je do Soriana koji rutinski rešava situaciju sa Lopezom i dovodi ekipu našeg stručnjaka u vođstvo od 1:0.

Menez i Mexes su se našli u šansama da izjednače rezultat, ali im nije polazilo za rukom da to učine, sve dok to nije uradio odličnim potezom De Jong.

Zadnji vezni Milana je uhvatio makazice, Viviano je bio na lopti, ali je ona na putu ka golu zakačila Duncana koji je u trenutku shvatio šta će se dogoditi uhvativši se za glavu - 1.1.

Van terena je morao Mattija Destro zbog sudara kolenima sa protivničkim igračem, pitanje je da li će se on vraćati do kraja ove sezone.

Suso je imao jednu dobru priliku da donese Milanu pobedu, ali je njegov odličan i odmeren udarac završio na stativi.

Promene do kraja nije bilo, Milan je bio dosta ofanzivniji, ali se Sampdorija odlično branila.