5.4.15.

Mihajlović zavisi od Berlusconija?

Siniša Mihajlović će narednog leta ponovo biti na raskrsnici. Hoće li biti treća sreća? To zavisi od Silvija Berlusconija!

Filippo Inzaghi je učvrstio svoje mesto na klupi Milana posle par pobeda, ali je teško verovati da bi mogao da preživi leto.

Jedina nada bi mogla da bude plasman u LE, ali s obzirom na poziciju na tabeli to je malo verovatno, šest mesto je udaljeno šest bodova, a ispred Milana je i Torino.

Zbog toga se spekuliše sa novim trenerom, ali u prvom planu je pitanje ko će biti vlasnik Milana. Jer, prvo Kinezi, a zatim investitori sa Tajlanda se dovode u vezu sa "Rossonerima", jasno je da u slučaju da Berlusconi proda klub, što je navodno izvesno, novi gazda bira trenera.

Kineski tajkun, popularni Mister "Pink" vlasnik najveće kompanije za proizvodnju energetskih pića se distancirao od kupovine kluba, a "Gazzetta" piše da je kupovini bliži Bee Taechaubol, tajlandski bankar i investitor.

Kako se priča, ako postane većinski vlasnik, dani su odbrojani Adrianu Gallianiju, a direktor će biti Paolo Maldini čijem je povratku u klub upravo Galliani najveća brana.

Tajlanđani će sigurno promeniti Inzaghija, a kao glavni kandidat figurira Vincenzo Montella.

Sa druge strane, Berlusconi i Galliani kao bolje rešenje bude Sinišu Mihajlovića. Bivši srpski selektor će ostati u Sampu jedino ako izbori treće mesto što je posle poraza u Firenci malo verovatno.

Videćemo hoće li se kockice konačno sklopiti za Mihajlovića kome je za malo prošlog maja izmakla klupa Juventusa, a bio je i kandidat za Inter.

Ali, čini se da sada mora da sačeka rasplet oko vlasništva u Milanu, jer, ako Berluskoni do juna ne proda klub, Srbin ima veliku šansu da sedne na klupu "Rossonera".

Izvor: sportske.net