4.4.15.

Povratak dinastije: Mister Bee vraća Maldinija u Milan

Jedan od glavnih kandidata za kupovinu Rosonera planira da legendarnog defanzivca promoviše u tehničkog direktora što bi značilo i odlakaz Adrijana Gallijanija

Silvio Berlusconi traži čak 800.000.000 evra, ali situacija je takva da i on zna da neće moći da doveka cepidlači. Bunar je presušio. Bogati gazda Milana više nema zaliha, a ni energije da nastavi da brine o svakom, pa i najsitnijem detalju na San Siru. Pre ili kasnije moraće da prihvati da proda klub. Navijači se brinu. Gazda Silvio je letvicu očekivanja podigao dosta visoko. Ali jedan od zainteresovanih kupaca Rosonera pronašao je način kako da odobrovolji tribinu – vratiće Paola Maldinija!

Biznismen sa Tajlanda Bee Taechaubol – ili Mister Bee kako su ga mediji na Apeninima krstili – rešio je da legendarnog defanzivca promoviše u tehničkog direktora. Ima to i svojih loših strana. Van kluba bi morao Adrijano Gallijani, jedan od najzaslužnijih za zlatnu eru Rossonera. Maldini i Gallijani nisu baš u sjajnim odnosima.

Sam Maldini je više puta izjavljivao da bi se rado vratio u fudbal, ali da nije naišao na pravu priliku. Ova bi mogla da bude idealna. Ni navijači nisu bili zadovoljni zbog toga što uprava kluba nije svojoj ikoni ponudila zaposlenje kada je okončao igračku karijeru.

Preuzme li Mister Bee klub u kancelariju direktora za marketing sela bi Barbara Berlusconi, izvršni direktor bio bi finansijski savetnik Viktor Dana. Galijanijev zadatak bio bi da pomogne da se prebrodi taj period tranzicije. Posle toga bi otišao.

Pitanje je samo da li će uopšte Taečaubol i uspeti da ubedi Berlusconija da mu proda Milan. Tajlanđanin nudi "samo" 500.000.000 evra za 60 odsto akcija.