30.4.15.

Savićević: Imali smo veliki tim i rezultate, neka Berluskoni sada donese odluku za dobrobit kluba

"Imali smo najboljeg golmana na svetu Rosija, fantastične defanzivce i veziste kao što su Desai, Donadoni, Albertini i Boban, pa Kostakurta, Tasoti i Panući, a u špicu Masaro i Vea", priseća se Genije.

Milan je u teškom kanalu. Rosoneri ni naredne godine neće igrati Evropu i tako će se na najgori mogući način završiti era Silvija Berluskonija. Rosoneri će uskoro preći u druge ruke pošto je grupa biznismena, koju predvodi Tajlanđanini Bi Tičauobo, dala ponudu koja se ne odbija - 500.000.000 evra.

Da više ništa neće biti isto predosetio je i Dejan Savićević. Baš zato je nekadašnji fudbaler Crvene zvezde i Milana, a sada predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore odlučio da se nađe na tribinama San Sira, gde je, na njegovu veliku žalost, gledao poraz od Đenove.
„Dugo nisam bio u Milanelu, ali kod kuće često pratim šta se dešava putem Milanovog kanala. Vidim da ima dosta promena. Drago mi je što sam ponovo ovde, živeo sam tu nekoliko godina i vežu me lepe uspomene. Najviše se sećam Atine 1994. godine, kada smo pobedili moćnu Barselonu bez Barezija i Kostakurte i ušli u istoriju. Ostaje veliki žal što u narednim godinama, zbog povrede, nisam mogao da pomognem klubu u pravoj meri. Samnom na terenu imali bismo više šansi. Sećam se sezone 1997/98, koja nije bila srećna za nas, ali nije bila takva kao što je ova“, pokušao je da napravi paralelu Savićević.

Genije je svestan svih problema sa kojima se susreće Milan.
„Videćemo šta će se desiti narednih dana i šta će predsednik Berluskoni uraditi za dobrobit kluba. Milan ima nekoliko izvanrednih igrača poput Meneza, Ćerćija, Susa, ali nema rezultata koji bi potvrdio da se radi o odličnoj ekipi. U moje vreme imali smo najboljeg golmana na svetu Rosija, fantastične defanzivce i veziste kao što su Desai, Donadoni, Albertini i Boban, pa Kostakurta, Tasoti i Panući, a u špicu Masaro i Vea. Sve smo imali, veliki tim. Ljudi koji su dosta radili na tome da Milan bude to što jeste – Adrijano Galijani i Silvio Berluskoni. Na njima je sada da donesu odluku. Siguran sam da će znati šta da učine. U Evropu su došli novi investitori i predsednik će odlučiti šta će da uradi“, zaključio je Savićević.