6.4.15.

Užasni povici sa tribina: Milanovi petlići vređani na rasnoj osnovi (VIDEO)

Takvim stvarima ne bi trebalo da ima mesta na turniru u Toskani na kom nastupaju dečaci do deset godina.

Na utakmici koju su petlići Milana odigrali sa vršnjacima iz Paris Saint-Germaina na Univerzal kupu u Toskani, fudbal je bio u drugom planu. Naime, neki od posetilaca, za koje se sumnja da su možda i roditelji nekih od dečaka koji su igrali su rasističkim urlicima prekinuli kamernu atmosferu koja je vladala na ovom fantastičnom turniru koji broji čak 48 ekipa iz celog sveta.

I dalje se ne zna tačno ko su bili „počinioci“ ovakvog zlodela, ali iz štaba Rossonera su se odmah oglasili.
„Možemo da potvrdimo da je bilo nekoliko navodnih rasističkih epizoda upućenih na račun crne dece od strane nekolicine ’ljudi’ sa tribina tokom meča Milan – PSG. Ne želimo ništa da preuveličavamo ili vadimo iz konteksta, ali se nadamo da je to bio samo jedan izolovani incident. Ako nije tako, onda je stvarno neprihvatljivo“, napisali su iz najtrofejnijeg italijanskog kluba kada su evropska takmičenja u pitanju.

I agent Mino Raiola je preko svog Tvitera istakao da je tako nešto neprihvatljivo.
„U šoku sam kada sam čuo da su roditelji urlali na ’obojenu’ decu od deset godina na meču Milan – PSG. Dečaci, dignite glave uvis, jači smo od tih rasističkih neznalica“, rekao je Raiola.

Organizatori tog kupa su odbili da pričaju za predstavnike medija, ali su jutro posle tog incidenta postavili antirasistički video klip na svoju Fejsbuk stranicu.Ukoliko mali Milanezi slave nad Benficom u polufinalu, u finalu će se sastati sa najvećim rivalom Interom.