19.5.15.

Ćao Pippo, ovo je gazdina "izborna" lista!

Berlusconi i Inzaghi imaju "različite vizije" Milana, zna se ko će morati da ode. Kako u procentima izgledaju šanse kandidata za novog trenera?

Samo jednu sezonu je trajao Pippo Inzaghi, odradiće meč poslednjeg kola i odlazi, iako ima ugovor na još jednu sezonu.

To da li će raskinuti ugovor, ili ostati na platnom spisku manje je bitno, Berlusconi je izrekao presudu.

"Imamo potpuno drugačije poglede na fudbal", kaže gazda Silvio koji je pre godinu dana tvrdio da će Inzaghi biti dostojni naslednik Carla Ancelottija na klupi.

Jasno, Milan razmišlja o nasledniku, postoji lista kandidata, ona je uslovljena finansijskim stanjem u klubu, ali i eventualnom prodajom. Za sada je malo verovatno da Milan tokom leta dobije vlasnike, stvarnost ne može da čeka, pa će sadašnje rukovodstvo birati naslednika.

Pokušali smo procentualno da predstavimo Berlusconijevu i Gallianijevu "izbornu listu":

Unai Emery 30% - Španac je prvi kandidat, sa njim su već obavljeni razgovori, dao je pristanak, ali je problem finansija primaran. Emery nije jeftin trener, uz to traži neke od garancije u pogledu tima, pa iako postoji gotovo trećina šansi da završi na "San Siru" to je još daleko od izvesnosti.

Vincenzo Montella 25% - Trener Fiorentine treba da završi posao u Toskani, on je Gallianijeva ideja, ali je pitanje hoće li pristati, imajući u vidu kako je Millan trošio prethodne stručnjake. Čak i ako ode u Fiorentinu, priča se da bi radije sačekao rasplet u Rimu, gde bi, posle odlaska Garsije, automatski bio prvi kandidat za trenera u klubu sa kojim je osvojio titulu.

Carlo Ancelotti 20% - Ne zavisi od njega, ima ugovor sa Realom, ako dobije otkaz što je ipak malo verovatno, Berlusconi bi mogao da zaigra na nostalgiju. Ali, čak i da napusti Real, Ancelottijev prvi izbor je Engleska, ne povratak u Seriju A, čak i ako dobije ne samo ponudu Milana, već i Romu koju bi voleo da trenira, što uvek ističe. Njegova primanja su preveliki problem.

Marcello Lippi 10% - Ovo se odnosi na kombinaciju u kojoj bi Ancelotti bio tutor nekom mlađem treneru, recimo Fabiju Cannavaru. Ali, malo je verovatna opcija, tim pre što su Kinezi koji imaju tu ideju i dalje daleko od kupovine. Lippi ne želi da sedi na klupi, ali bi prihvatio poziciju tehničkog direktora.

Antonio Conte 10% - Ovo je naravno Gallianijeva ideja, ali Konte ima problem i sa reprezentacijom , kao i sa eventualnim novim suđenjem oko procesa u kome je sumnjičen da je znao za nameštanje mečeva u vreme dok je bio trener Siene. On je već bio suspendovan, svedočenja ga i dalje ne isključuju kao potencijalnog krivca. Ni Milan sebi ne bi hteo da pravi takve probleme.

Ostali 5% - Uvek postoji neka mogućnost da Berlusconi izvuče zeca iz rukava, tipa Sarrija, trenera Empolija, ili da šansa bude pružena večitom pomoćniku Tassottiju. Siniša Mihajlović je otpao, pa je malo verovatno da bi neko drugi mogao da iskoči u prvi plan.

Šta Vi mislite, ko će postati novi trener Milana?

Izvor: sportske.net