21.5.15.

Galijani poslao ljude u Madrid, Ančeloti na raskrsnici: Tri puta manja plata u Milanu ili brdo para u Sitiju?

Italijan odlazi iz Reala narednog vikenda, Milan mu nudi četvorogodišnji ugovor sa širim ovlašćenjima u transfer politici.

Bogatstvo i raskoš u Mančester Saitiju ili samoubilačka misija u Milanu? Kojem će se carstvu privoleti Karlo Ančeloti?

Jedan od najboljih evropskih trenera će sledećeg vikenda poslednji put u karijeri voditi Real Madrid. Tačnije, neće sedeti ni na klupi zbog suspenzije već će iz lože dirigovati. Florentino Perez mu je kovertirao ostavku i krenuo u pregovore sa Rafom Benitezom. Ostaje još da se Ančeloti dogovori o visini obeštećenja. Ima još godinu dana ugovora sa Madriđanima i za to mu pripada 7.500.000 evra. Spekuliše se da će mu Perez isplatiti oko 5.000.000 evra i da je Italijan zadovoljan tom ponudom kako bi što pre dobio odrešene ruke u izboru nove sredine.

Perezova odluka je značila alarm za ostale velike klubove koji planiraju da menjaju trenera uoči početka naredne sezone. U prvom redu za Mančester Siti i Milan. Postoje i priče o Ančelotijevom odlasku u Barselonu ako ode Luis Enrike. Barsin direktor Arjedo Brajda koji je godinama sarađivao sa Karletom u Milanu je najveći zagvornik te ideje, ali ipak to nije realna opcija.

Ostaju Mančester Siti i Milan. Englezi su spremni da Italijanu ponude bogastvo u rangu sa onim ugovorom koji Žoze Murinjo ima i Čelsiju. Ančeloti bi sigurno mogao da računa na godišnju platu sa osam cifara. Sa druge strane, Milan nema novac da parira Građanima, ali igra na kartu Ančelotijevih emocija prema klubu u kojem je doživeo najsvetlije trenutke karijeri i koji godinama nije bio u težoj situaciji.

Milan je danas započeo operaciju dovođenja Ančelotija. Klupski emisari su doputovali u Madrid, a Adrijano Galijani za sada rukovodi operacijim telefoinskim putem i večeras će biti na liniji sa Ančelotijem.

Izgleda da Karlova želja nije sporna, ali finansijski momenat nije zanemarljiv. Rosoneri maksimalno mogu da mu ponude 2.500.000 evra po sezoni s obzirom na loše procene sa Sedorfom i Inzagijem koje će ih na kraju ukupno koštati 9.000.000 evra. Ono što Rosoneri nude bivšem treneru je i ulogu trenera-menadžer po ugledu na engleske klubove gde bi imao šira ovlašćenja u transfer politici. Ugovor bi bio na četiri godine, ali Ančeloti traži uverenja da će u klub ući strani kapital i da će Berluskoni dovođenjem novih investitiora stvoriti povoljno okruženje za dovođenje velikih pojačanja. Galijani je tako nešto već i najavio...