19.5.15.

Galliani: Napravićemo velike transfere ovog leta!

"Kada ste klub sa uglednom, poput Milana, nije teško da krenete ispočetka".

Najvažniji čovek u Milanu kada je u pitanju dovođenje igrača - Adriano Galliani, obećao je bogatu transfer kapmanju predstojećeg leta. On je izjavio da nije zabrinut zbog loših rezultata kluba u poslednje dve godine jer ne bi bilo prvi put da se Rossoneri podignu iz pepela...
"Napravićemo velike transfere ovog leta, to je apsolutno tačno", ohrabrio je navijače Milana najpoznatiji ćelavac u svetu fudbala. "Kada ste klub sa ugledom, poput Milana, nije teško da krenete ispočetka. I Juventus je primer za to. Pre osvajanja prvog u nizu Skudeta dva puta zaredom bili su sedmi. Mi smo 1998. završili na 11. mestu, a naredne sezone uzeli titulu. Najvažnije je da imamo želju da se vratimo u sam vrh".

Planovi Milana nisu da samo vrati šampionsku krunu na San Siro, već da se ponovo uključi u borbu za osvajanje Lige šampiona...
"Za deset godina tri puta smo igrali finale LŠ, a dva puta osvojili. Igrali smo više polufinala i četvrtfinala. Vratićemo se ponovo na taj nivo".

Novinari su Gallianija podsetili da je Carlos Tevez u jednom trenutku bio na korak od dresa Rossonera, odnosno da je Pirlo otišao u Torino kao slobodan igrač. Njih dvojica sada su praktično najbolji igrači Juvea koji je ušao u finale Lige šampiona.
"Ne možete popraviti prošlost. Gledamo u budućnost. Drago mi je zbog njih dvojice, a i zbog Juventusa. Njihovi dobri rezultati doprinose svim italijanskim klubovima, zbog povećanja koeficijenta lige. Mi smo ipak u Evropi uradili najviše od svih. I ponovo ćemo se vratiti na te staze", zaključio je Adriano Galliani.