7.5.15.

Gattuso: Messi igra kao na Plejstejšnu!

Bivši as Milana dodao da želi jednog dana da preuzme trenrsku palicu u tom klubu.

Nekada velika zvezda Milana i italijanske reprezentacije, Gennaro Gattuso, ne krije oduševljenje igrom Barcelone, ali pokazuje zavidno poštovanje prema Juventusu, Fiorentini i Napoliju zbog pruženih igara u evropskim takmičenjima. Pomalo neočekivano od čoveka poznatog po „lomljenju cevanica“ protivničkim fudbalerima. Bilo bi zanimljivo videti na koji bi on način pokušao da zaustavi Lionela Messija, koji je bio dželat Bayerna iz Minhena u prvom polufinalnom meču Lige šampiona.
„Skoro je nemoguće zaustaviti takvog fudbalera. On igra kao da je na Plejstejšnju. I pored golova koje postiže, on pravi veliku brojčanu prednost“, kaže Gattuso.

On se osvrnuo i na težak period svog nekadašnjeg kluba Milana. Rezultatska i organizaciona kriza drmaju ovog evropskog giganta.
„ Porodica Berlusconi investira u Milan već 28 godina. Berlusconi je čovek kao i svi drugi. Sve ima svoj početak i svoj kraj. Najbitnije za Rossonere je da budu u dobrim rukama, da ga vode ljudi koji žele da ga vrate na stari nivo“.

Gennaro je napomenuo da bi jednog dana želeo da sedne na klupu ovog italijanskog velikana, ali i da je zadovoljan i ponosan na partije Juventusa i Napolija u ovosezonskom izdanju evropskih takmičenja.
„Juventus je izvor ponosa italijanskog fudbala. Isto to važi i za Napoli i Fiorentina. Što se mene tiče i dalje treba da učim. Radim na sebi svaki dan i svakako da bih želeo da se jednog dana vratim u Milan kao trener“, zaključio je Gattuso.