8.5.15.

Gattuso “zna“ kako zaustaviti Messija: Šutnite ga!

Bivši fudbaler Milana, a sada perspektivni trener u šali predložio krajnje originalno i iskreno rešenje koje se mnogima neće svideti.

Nekada je kao igrač Milana Gennaro Gattuso predstavljao strah i trepet za protivničke fudbalera. Umeo je da “preore“ ceo teren za 90 minuta i zaustavi igrače od kojih je pretila najveća opasnost za njegove Rossonere.

Sada, kao trener sa trogodišnjim iskustvom Gattuso uključio se u polemiku o tome kako zaustaviti najboljeg igrača Barcelone, Lionela Messija i predložio je krajnje originalno i iskreno rešenje, koje se mnogima neće svideti.
“Kako da ga zaustavite? Stvarno ne bih znao kako da treniram igrače za taj zadatak. Možda da mu udarite flaster, ili čak da ga povremeno šutnete“, rekao je Gattuso italijanskim medijima.

Messi je sa dva sjajna gola protiv Bayerna bio najzaslužniji za pobedu od 3:0 u prvom meču polufinala Lige šampiona i trasirao katalonskm gigantu put ka finalu elitnog takmičenja.

Poreda dva pogotka, Messi je i asistirao Neymaru kod trećeg gola koji je zapečatio sudbinu ekipe Pepa Guardiole, nekadašnjeg trenera Barcelone.