8.5.15.

Miha otpao, Berlusconi ima dva kandidata!

Milan pregovara sa Kinezima i Tajlanđanima, ali u pozadini traje konkurs za novog trenera. Siniša Mihajlović otpao, postoje samo dva kandidata!

Silvio Berlusconi vaga, ponuda Bee Taechaubol mu više odgovara kada je u pitanju zadržavanje većinskog paketa akcija. Naime, ovaj bankar bi imao 49% deonica, ali bi i dalje poslednja reč pripadala porodici Berlusconi.

Na ovaj način bi Milan inkasirao više od 300 miliona evra.

Ali, Kinezi imaju više novca, grupa "Vanda" koja je povezana sa vladom u Pekingu je Milan procenila na 1.2 milijarde, spremna je da plati 600 miliona i preuzme dugove od 200, kako bi ostvarila većinsku kontrolu nad klubom.

Oni imaju plan da preuzmu klub u etapama, spremni su da finansiraju projekat novog stadiona, a u naredne četiri godine bi imali potpunu kontrolu.

Ovo možda sa stanovišta imidža ne odgovara Berlusconiju, ali čini se da on jedino traži garancije da će u nekom obliku Barbara Berlusconi biti prisutna u upravljanju klubom.

Bilo kako bilo sadašnji gazda će odlučivati o novom treneru ovog leta. Inzaghi odlazi, a postoje samo dve varijante. Siniša Mihajlović je otpao, preuzeće Napoli najverovatnije, dok se Berlusconi odlučio za Unaia Emeryja, trenera Seville.

Navodno ima njegovu reč, a posao bi mogao jedino da propadne ukoliko Ancelotti dobije otkaz u Realu. U tom slučaju Milan bi probao da vrati trofejnog trenera, ali nije siguran ni njegov odgovor, jer gleda ka Premijer ligi.

Emery ima veće šanse i on će najverovatnije, ako sve bude prema zamislima Berlusconija biti novi trener "Rossonera"!

Izvor: sportske.net