6.5.15.

Najbolja je Serija A!

Nakon sinoćnje pobede Juventusa nad Realom, Italijani pretekli Špance. Da li je ovo veliki povratak "kalča"?

Ako se gledaju bodovi osvojeni ove sezone, italijanski šampionat je najjači u Evropi. Pobeda Juventusa protiv Reala je promenila poredak na vrhu, timovi sa Apenina su u evropskim kupovima sakupili 18 500 bodova, stotinak više od Španaca.

Naravno, Barcelona ima šansu da Primeru vrati u vrh, ali već sutra uveče u polufinalu LE igraju Napoli i Fiorentina, pa bi ako neki italijanski tim osvoji LE, odnosno preotme titulu Sevilli, Italijani godinu završili kao prvoplasirani.

Daleko iza su Nemci sa 15 500 bodova i Englezi sa 13 500.

Naravno, Italijani su još uvek daleko jer se računa pet poslednjih sezona, oni kasne oko 9000 bodova za Nemcima kako bi im preoteli treću poziciju i imali četiri kluba u Ligi šampiona.

Ali, čini se da bi posle sezone u kojoj ističu bodovi Bayerna i Dortmunda u onom evropskom finalu, i uz uspehe klubova Serije A u LE što je bio glavni problem, Serija A mogla za par godina da se vrati na staze stare slave.

Ispostavilo se tačno da su platili ceh potcenjivanju Lige Evrope, tamo igraju sa rezervnim timovima, a neretko se dešavalo da zbog troškova jedva čekaju da ispadnu (setite se primera Palerma pre par godina). Da nije bilo tako, teško da bismo videli smenu na trećoj poziciji.

Sada su se stvari promenile, čak pet timova iz Italije je bilo u osmini finala, dva su u polufinalu, a Juve nosi zastavu u Ligi šampiona.

Da li je ovo veliki povratak?

Izvor: sportske.net