1.5.15.

Pazite se Tajlanđani, imate posla sa gazda Silviom!

Berlusconi je u Milanu još od daleke 1986. godine, iz kluba će izaći pod svojim uslovima.

Iako je jučerašnji dan označen kao 'dan D' za Rossonere, očekivane tektonske promene se nisu dogodile.

Jedina stvar koju smo saznali juče jeste to da hrabri Pippo Inzaghi ostaje na klupi Milana, da je legendarni napadač a sada trener preživeo još jedan udar i da će se o njegovoj sudbini raspravljati tek kada se reši vlasničko pitanje.

Logično, pred rukovodstvom Milana je veliki posao.

Silvio Berlusconi je ušao u pregovore o prodaji kluba, već neko vreme se spekuliše sa potencijalnim imenima sa istoka, izdvojio se već pomenuti gospodin Bee sa Tajlanda.

Berlusconi je, navode italijanski mediji, potpisao predugovor po kome je bio u obavezi da konačnu odluku donese poslednjeg dana aprila ili da plati određenu novčanu kaznu zbog kršenja dogovora.

Ipak, gospodin sa Tajlanda mora da shvati da posluje sa gazda Silviom.

Berlusconi je u Milanu od 1986. godine, iz njega planira da izađe po svojim uslovima. Investitor sa Tajlanda je spreman da otkupi 51% vlasništva, Silvio nije zadovoljan.

Berlusconi želi da proda (najmanje) 75% svog vlasništva i tako izbegne veliki deo buduće odgovornosti za (finansijsko) funkcionisanje kluba i ulaganje u Rossonere.

Još jedna sporna stvar jeste kadrovske prirode.

Berlusconi bi trebalo da ostane počasni predsednik kluba, a Barbara da zadrži svoju sadašnju ulogu u klubu, te da Adriano Galliani bude neka vrsta 'posrednika' i poslovne veze između Berlusconija i novog vlasnika.

Tim okupljen oko Bee Taechaubola postaje nervozan, javljaju italijanski mediji, Tajlanđanima se ne sviđaju odlaganja gazde Silvija, nisu sigurni da li će uopšte pristati da započnu novu rundu pregovora koja je zakazana za danas.

Pojedini mediji, sa druge strane, spekulišu da je pravi razlog Berlusconijevog odlaganja kineski konzorcijum koji je u poslednjem trenutku dostavio kontraponudu i istakao jasnu želju da se uključi u posao.

"Iz čitave priče ne mogu da izađem kao gubitnik.", navodno je juče Silvio Berlusconi rekao italijanskim medijima.

Izvor: sportske.net