22.5.15.

Superagent Bronzeti je u Madridu: Galijanijev najpouzdaniji vojnik došao po Ančelotija

Milan nudi bivšem treneru i 50.000.0000 evra za pojačanja u letnjem prelaznom roku, sinoć ga je telefonom konsktirao i Berluskoni.

Povratak Karla Ančelotija u Milan je sve izvesniji. Kao što je i najavljeno, Milan je krenuo po čoveka koji mu je doneo dve Lige šampiona. Galijani je juče u Madrid poslao Ernesta Bronzetija, u Italiji poznatog po nadimku „Superagent“.

Bronzeti je godinama jedan od najmoćnijih menadžera Evrope, a prethodnih godina je često bio desna ruka Adrijana Galijanija u finalizaciji velikih transfera. Posebno je poznat po dobrim odnosima sa Real Madridom i Barselonom, pa je tako bio jedan od najzaslužnijih za prelezak Kake u Real i potom povratak u Milano, kao i dovođenje Ronaldinja iz Barselone.

Bronzeti je od sinoć u Madridu gde radi sna raskidu Ančelotijevog ugovora sa Realom, a potom će pokušati da ubedi italijanskog stručnjaka da se vrati u Milan. Navodno mu je u Berluskonijevo ime obećao budžet za prelazni rok od 50.000.000 evra. Ančelotijev uslov je da mu se obezbedi fond za atraktivna pojačanja i da ima šira ovlašćenja u transfer politici. Sinoć je Ančelotija telefonom kontaktirao i Silvio Berluskoni.

Inače, engleske kaldionice su od sinoć smanjile kvotu na 1,15 da će Ančeloti biti sledeći trener Milana. Sve ukazuje na to da će se trofejni stručnjak vratiti, što znači da će odbiti Mančester Siti koji mu je ponudio daleko bolje uslov. Rosoneri nude bivšem treneru 2.500.000 evra po sezoni za ugovor na tri ili četiri godine.