16.6.15.

6 godina našeg bloga!

Dragi moji Rossoneri, danas je našem blogu rođendan, šesti po redu.

Oni koji su navijali za Milan tokom devedesetih, ili čak i pre toga, znaju da u to vreme nije bilo lako biti Milanista, i uopšte navijač nekog inostranog kluba. Nas Rossonera ima po čitavom svetu, ali oni koji su izvan Italije su rasuti po raznim državama, gradovima, selima... Ima nas mnogo, ali smo osuđeni da uvek i svuda budemo u manjini. Tj. tako je bilo dok internet nije ušao skoro u svaku kuću, zašao u svaki kutak planete.

I ja, kao i ostali Milanisti sa Balkana, u to vreme sam mislio da sam jedina osoba u svojoj državi koja je iskreni navijač Milana, a ne tek neki simpatizer. Bilo je tada, tih devedesetih, dosta privremenih simpatizera nekih stranih, pre svega italijanskih timova, jer je Serie A tada bila dominantna fudbalska liga. Ali oni su zapravo navijali za neke igrače iz svoje države, pa kada ti fudbaleri promene ekipu, tako i oni idu za njima i 'navijaju' za taj njihov novi klub.

A onda se pojavio, tj. proširio internet. Ja sam mu veoma zahvalan, jer smo se uz pomoć njega mi Rossoneri pronašli. Živimo u raznim zemljama, ali nam to nije smetnja da se svakodnevno družimo, razmenjujemo mišljenja, sprijateljujemo se...

Ovaj blog je mnogo pomogao baš oko tog ujedinjavanja Milanista sa Balkana. Napravljen je pre 6 godina, prvi post na njemu je objavljen 16. juna 2009.
Prvih godinu dana i nekoliko meseci je na njemu radio samo vlasnik Vukašin, septembra 2010. smo se pridružili ja (Ulični Muzičar) i još jedan, a 2011. još nekoliko momaka, koji su nas kasnije napustili (sada je tu Alen, admin od prošle godine, kao i Ismail). Svi su oni blogu poklanjali svoje slobodno vreme, pisali tekstove, prevodili, i svi su zaslužni za renome koji ovaj blog, na kome je do sada objavljeno oko 9.000 postova (u proseku 5 dnevno) uživa među navijačima Milana sa Balkana.

U početku je postojala saradnja sa jednom Facebook stranicom, a kasnije je napravljena i zvanična stranica bloga, na kojoj se objavljuju linkovi ka svim postovima, odmah po njihovom objavljivanju. Na našoj Facebook stranici, osim admina sa bloga, ima još par momaka (iz nekoliko država bivše Jugoslavije) koji vredno rade i svakodnevno donose nove vesti, fotografije, video snimke... Tako da znate: ako kojim slučajem nemate Facebook nalog ili ne posećujete našu stranicu, mnogo propuštate!

Želim posebno da zahvalim vlasniku bloga Vukašinu zbog njegove ogromne posvećenosti. Mi ostali admini smo privremeno i odlazili i vraćali se, a jedino je on svakodnevno prisutan na blogu, evo već 6 godina.

I ne samo to... Većini vas sigurno nije poznato da Vukašin svake godine iz svog džepa plaća godišnji zakup domena Google-u. To je ono da adresa bloga završava samo sa .com, bez dodatka "blogspot". Takođe, da bi se naši najmlađi Rossoneri družili preko Chat-a, on svake godine uplaćuje određenu sumu novca da bi taj chat bio, što se ono kaže, u full verziji.

Posebna zahvalnost i Milošu, koji je radio dizajn bloga!

Od prošle godine na blogu možete da vidite i Google-ove reklame, u koloni gore desno. Ako vam nije teško, kliknite kad god možete na njih. To je samo par sekundi potrošenog vremena za vas i samo par centi zarade za našeg "Gazdu", ali ako dovoljan broj nas to uradi, može se ipak sakupiti nešto para, bar da ne mora čovek iz svog džepa da plaća usluge za domen i chat. Znači, ajmo malo da budemo solidarni. Nije teško jednom dnevno kliknuti na reklamu, zar ne?

Dakle, da završavam polako, Rossoneri hvala vam svima na svemu! Hvala vam što posećujete blog i Fb stranicu, hvala vam što ostavljate komentare, što lajkujete, što gledate prenose utakmica Milana ovde na blogu itd.

Našem druženju neće doći kraj, jer se ovaj blog neće nikada ugasiti!

Živi bili i, naravno, Forza Milan!