2.6.15.

Džekson Martinez zapalio Evropu: Dobio sam dozvolu, odlazim iz Porta

Kolumbijski napadač upalio zeleno svetlo za transfer u neki bogatiji evropski klub. Arsenal, Totenhem i Milan moraju brzo da reaguju.

Imamo potvrdu da će Džekson Martinez biti jedna od zvezda prelaznog roka.
“Još ne znam gde ću igrati u budućnosti, ali sam od Porta već dobio dozvolu da mogu da napustim klub”, rekao je Džekson Martinez i zapalio fudbalsku pijacu širom Evrope.

Sjajni kolumbijski golgeter je i u prethodnim prelaznim rokovima bio jedan od najtraženijih igrača, ali Porto je odolevao svim napadima. Međutim, portugalski velikan ne može više da odoleva ponudama, a tajming za prodaju se čini kao idealan. Martinez je upravo završio treću uzastopnu sezonu u kojoj je bio prvi strelac portugalskog šampiona.

Otkupna klauzula za Kolumbijca iznosi 35.000.000 evra i Porto sigurno neće ići ispod te cene. Zainteresovanih klubova ne manjka, a najveće šanse se daju Arsenalu koji već duže vremena motri na Martineza i ima finansijske kapacitete da ga plati. U igri je i Arsenlov gradski rival Totenhem, ali i dva kluba iz Italije: Milan i Roma. Tokom nedavne posete Madridu gde je pregovarao o dovođenju Karla Ančelotija, Milanov transfer guru Adrijano Galijani je razgovarao i sa predstavnicima Porta o mogućnosti kupovine Martineza.