11.6.15.

Honda kupio austrijskog trećeligaša

Japanski reprezentativac i igrač Milana Keisuke Honda preuzelo je austrijski SV Horn kako bi pomogao japanskim fudbalerima da se pripreme za igranje u Evropi.

Kompanija Honda Estilo kupila je 49 posto deonica austrijskog niželigaša SV Horn-a. Vlasnik kompanije je japanski reprezentativac i trenutno član Milana Keisuke Honda (28), a bavi se sportskim menadžmentom, te ima pedesetak fudbalskih škola širom Japana sa oko 1500 fudbalera u pogonu.

Cilj porodice Honda je da kroz klub koji će sledeće sezone igrati u trećoj austrijskoj ligi provedu što više japanskih fudbalera kako bi ih što bolje pripremili za igranje u evropskim ligama. Na ruku im ide i to što Austrijanci nisu strogo regulisali broj stranaca u ekipama, što je verovatno bio i jedan od glavnih razloga zašto se Honda odlučio da ulaže baš u austrijski fudbal. Klubom će upravljati Keisukeov brat, a prvi japanski fudbaleri u Horn stižu već za petnaestak dana.

- Ovo je dugoročan projekt, cilj je da se klub vrati u najviši rang austrijskog fudbala, da otvori fudbalsku školu, ali i promoviše japanske fudbalere. Porodica Honda se nada kako će se Horn uskoro boriti i za evropske kupove. Idemo korak po korak, gradimo klub na zdravim temeljima - rekao je Hondin brat.

Izvor: goal.com