26.6.15.

Konačno i Milan nekoga da dovede, Miha oduševljen pojačanjem od 20.000.000 evra

Posle neuspeha u slučajevima sa Kondogbijom i Martinezom, Rossoneri dobijaju pojačanje kojem su se najmanje nadali.

Milan je za sada najveći gubitnik prelaznog roka u Italiji. Dok se Juventus i Inter ozbiljno pojačavaju, Milan dobija udarac za udarcem. Izvisili su i za Luiza Adriana koji se preselio u Al Ahli, ali izgleda da su konačno dobili jedno normalno pojačanje.

Prema informacijama iz Italije, Milan i Roma su sve dogovorili oko prelaska veziste Andree Bertolaccija na San Siro. Mladi Italijan je eksplodirao prethodne sezone u Genoi i bio jedan od najboljih veznih fudbalera u ligi. Još na kraju sezone ga je Milan označio kao jednu od glavnih meta u prelaznom roku.

Ipak, nedavno je Roma vratila Bertolaccija iz Genoe. Tačnije otkupila je za 8.500.000 evra drugu polovinu njegovog ugovora, pošto je prva veća bila u njenom vlasništvu. Bertolacci je Romino dete, ali je šansu dobio i iskoristio tek u Genoi kada je klub sa Marassija kupio polovinu njegovog ugovora Za 1.000.000 evra. Roma ga je sada vratila, ali ne računa na njega i odlučila je da ga proda Milanu i da lepo zaradi. Visina transfera će iznositi 20.000.000 evra, a igrač će na San Siru zarađivati 2.000.000 evra po sezoni.

Dolaskom Bertolaccija je oduševljen i Siniša Mihajlović.
“Sviđa mi se, voleo bih da ga treniram”, rekao je Mihajlović sinoć.

Nešto ranije u toku dana sa Rossonerima je produžio ugovor i Nigel De Jong, a sledeće mete su Carlos Bacca i Axel Witsel.