6.6.15.

Miho plan se menja, cilj je "Scudetto"!

Ulaskom novih akcionara sve je drugačije. Budžet Milana za transfere ovog leta biće faraonski! To naravno nameće i novi zahtev pred srpskog trenera.

Ambicije su porasle do neba nakon prodaje manjinskog paketa azijskim investitorima koje okuplja "gospodin Bi" kako italijanski mediji zovu Beea Taechaubola, bankara koji je frontmen novih Berlusconijevih partnera.

Ako je gazda Silvio pozivao na "italijanizaciju" Milana i dovođenje mlađih igrača do pre dva dana, sada su se stvari iz osnova promenile. Od blizu pola milijarde evra koliko će uložiti novi deoničari, oko 150 ide u transfer budžet.

Milan će kupovati ovog leta u pokušaju da se odmah vrati na vrh.

"Ne zanima me da budem predsednik, hoću titulu, odmah", rekao je "Gospodin Bi".

Sa pomenutom sumom stvari izgledaju lakše, sada je na ispitu Galliani, videćemo kakav će tim oformiti, ono što se zna je da Zlatan Ibrahimović ostaje prva meta.

"Snovi ne koštaju ništa", poručio je Mino Raiola koji i dalje ne veruje da će se Šveđanin vratiti.

Njegov pulen bi ipak trebalo da se odrekne novca, ali on voli Milan, Italiju i mogao bi da bude privučen misijom da vrati "Scudetto" koji je osvojio sa "Rossonerima" početkom decenije.

Galliani će probati da ubedi i Danija Alvesa koji napušta Barcelonu i priča se da je pred odlaskom u United, da promeni odluku i preseli se u grad i klub u kome je igrao njegov slavni prethodnik Marcos Cafu.

Ali, to nisu jedina zvučna imena, obnovljeno je interesovanje za Kolarova, sa ovim transfer budžetom stvari izgledaju lakše, ali mora se sačekati City.

No, to nije sve, investicioni fond Doyen koji je u pozadini cele priče i koji vodi Nelio Lucas bi mogao da bude od velike koristi "Gospodinu Biju", naime neki njihovi igrači bi mogli da završe u Milanu.

"Rossoneri" sanjaju Falcaoa, ali tu su još Kondogbia koga hoće Inter, pa Yacine Brahimi iz Portoa, Felipe Anderson, neko od njih bi mogao da stigne u Milan.

Svakako da neće biti lako protiv moćnog Juventusa, ali Milan će se uzdati u neigranje u Evropi, ali i činjenicu da će šampionu biti potrebno vreme ako odu Pirlo, možda i Tevez da uklopi nove igrače.

U svakom slučaju, Mihina avantura počinje!