10.6.15.

Priča je ozbiljna: Jackson i Ibra tandem za Mihu i Milan

Najave da će Milan opet imati jak tim nisu samo spekulacije i nagađanja, dešavaju se konkretne stvari, a Galliani je na pragu velikih pojačanja.

Milan je definitivno klub o kojem se najviše priča i piše poslednjih dana kada su vesti sa fudbalske pijace u pitanju. Mali milion imena se povezuje sa Rossonerima ovih dana i teško je poverovati da su baš svi ti fudbaleri želje Milana.

Ali da se nešto krupno iza brda valja, to je sigurno. Ulazak svežeg kapitala u klub preko tajlandskog biznismena Taechaubola je dao krila Rossonerima da skuju velike planoe za letnji prelazni rok, a njihov transfer guru Adriano Galliani se naprosto razleteo po Evropi i svaki drugi dan je u nekom drugom gradu. Ono što priči daje posebnu dimenziju je da je Galliani na svakom od poslovnih putovanja bio u društvu Nelija Lucasa, prvog čoveka moćnog fonda Doyen Sports koji drži mnoga velika fudbalska imena.

Danas su Galliani i Lucas po drugi put u poslednja četiri dana otputovali u Portugaliju na pregovore sa Portom oko kupovine Jacksona Martíneza. Milan je ozbiljno zagrizao za Kolumbijca, Porto insistira na kaluzuli od 35.000.000 evra, ali tu veliku ulogu u smanjenju cene može da odigra Lucas koji je u tesnim poslovnim vezama sa Portom i jako je bitan čovek za ovaj klub. Sa Portom će se pričai i o kupovini Yacina Brahimija, ali i mladog Rubena Nevesa.

Druga vest je da je Zlatan Ibrahimović u telefonskom razgovoru sa Gallianijem dao zeleno svetlo za povratak na San Siro. Ibra ima još godinu dana ugovora u Parizu, ali mu je dosta Francuske i želi u Milan. Njegov menadžer Raiola je već počeo da radi na pregovorima sa čelnicima Paris Saint-Germaina kako bi izdejstvovao što povoljnije uslove za Milan. Ibra je pristao na platu od 7.500.000 evra godišnje za tri sezone, a Milan bi mogao da ga dobije za 15.000.000 evra obeštećenja.

Na kraju, šlgan na tortu Gallianijevog prelaznog roka bi trebalo da bude Mats Hummels, a očekuje se da Milanov čelnik naredne nedelje otputuje u Dortmund kako bi započeo pregovore o kupovini nemačkog štopera.