19.7.15.

Milan poražen na "Žerlanu" (VIDEO)

Sjajan gol Fekira, Lakazet potvrdio da je klasa.

Posle dve ubedljive pobede protiv italijanskih niželigaša Milan je doživeo prvi poraz u pripremnom periodu, što je ujedno i prvi neuspeh Siniše Mihajlovića na klupi Rosonera!

Utakmica protiv Liona (1:2) bila je prvi ozbiljan ispit za italijanski tim pred kojim je potpuno renoviranje, a prema svemu viđenom, trebaće srpskom stručnjaku još dosta vremena da posloži kockice. Bilo je dobrih detalja, bilo je mnogo više nedostataka i na kraju potpuno zaslužena pobeda Lionovog "obdaništa" predvođenog najboljim napadačem francuskog fudbala Aleksandrom Lakazetom.

Lavovi su poveli sjajnim pogotkom Nabila Fekira iz slobodnog udarca u 24. minutu. Na 1:1 izjednačio je Poli u 75, da bi samo tri minuta kasnije pomenuti Lakazet postavio konačnih 2:1, nakon što se sjajno snašao u šesnaestercu Rosonera i pokazao da je izrastao u vrsnog golgetera.

Lion (4-3-1-2): Lopez; Žale, Rouz (Mvuemba), Umtiti (Kone), Bedimo; Gonalon, Toliso, Feri (Malbrank); Fekir (Grenije); Bove (Benzia), Njie (Lakazet).

Milan (4-3-1-2): Dijego Lopez (Donaruma); De Šiljo (Zakardo), Aleks (Mekses), Eli (Paleta), Kalabrija (Antoneli); Noćerino (Poli), De Jong (Montolivo), Bertolaći (Mauri); Bonaventura (Honda); Suso (Ćerći), Nijang (Matri).