24.7.15.

Mihajlović: Derbi se pobeđuje, Romagnoli hoće samo u Milan, Ibra dobrodošao ako ima para za kartu

Srpski trener sutra sa Rossonerima će prvi put voditi ekipu protiv gradskom rivalu u kojem je bio igrač i trener i želi da se navikne na pobede nad Nerazzurrima.

Posle serije kontrolnih utakmica sa niželigašima i slabijim rivalima, Siniša Mihajlović će imati prvu ozbiljnu proveru na klupi Milana. Srpski trener sa Rossonerima sutra u Kini igra derbi protiv gradskog rivala Intera u okviru Međunarodnog turnira šampiona.

Mihajlović je igračku karijeru završio u Interu, a u istom klubu je započeo i trenersku asistirajući Robertu Manciniju koji će i sutra sedeti na klupi Nerazzurra.
“Pokušaću da se naviknem na pobede nad Interom. Jer, derbi se ne igra, derbi se pobeđuje. Očekujem poboljšanje u svim apsketima igre. Tehničkom, taktičkom, fizičkom i mentalnom. Neće nam biti lako, ali mi smo Milan i imamo obavezu da pobeđujemo”, rekao je Mihajlović.

Srpski trener je prokomentarisao i spekulacije o prelaznom roku. Milanove dve najveće želje su Romin talentovani štopera Alessio Romagnoli koji je eksplodirao na pozajmici u Sampdoriji kod Mihajlovića prethodne sezone, kao i povratak Zlatana Ibrahimovića.
“Ako Alessio napusti Romu, onda će to biti samo zbog prelaska u Milan. Što se Zlatana tiče, ako ima para za avionsku kartu može da požuti i priključi nam se ovde u Kini. Dobrodošao je. Šalu na stranu, imamo jak tim i bez njega.”

Tim koji bi Mihajlović trebalo da izvede protiv Intera izgleda ovako: Diego Lopez - Calabria, Alex, Rodrigo Ely, De Sciglio - Poli, De Jong, Bertolacci - Bonaventura - Niang, Matri.