10.7.15.

Sve je bliže… Milanu fali “sića” za Witsela! Potom ide napad na štopera i Ibru

Posle Bertolaccija, Bacce i Luiza Adriana, Galliani je svim silama krenuo na Belgijanca iz Zenita.

Milan se bliži još jednom velikom pojačanju ovoga leta. U toku je misija dovođenja Axela Witsela na San Siro. Belgijanac je iz dana u dan sve bliži selidbi u redove Rossonera.

Interesovanje Milana za Witsela je ošte poznata stvar. Tražili su ga još dok je bio član Benfice. Zenit ih je tada pobedio. Sada je drugačija situacija, Milan je platežno sposobniji nego u minulih nekoliko godina. Dolascima Bacce i Luiza Adriana Milan je stvorio moćan napadački tandem kojem bi u finišu prelaznog roka mogao da bude pridodat Ibrahimović.

Do tada, Galliani mora da Mihajloviću obezbedi veliko pojačanje u veznom redu i štopera. Za ovu prvu operaciju je Witsel glavna meta. Pregovori su intenzivirani prethodnih dana. Witselov menadžer je potvrdio da je Belgijanac dogovorio svoje uslove sa Rossonerima. Ugovor na četiri godine sa platom od 4.000.000 evra po sezoni. Sada čeka da Milan pritisne Zenit i da završi transfer.

Galliani polako podiže tempo i pojačava ponudu. Zenit je na početku tražio 40.000.000 evra, a Milan je nudi duplo manju sumu. Sada je situacija takva da su dve strane daleko bliže dogovoru. Zenit je spustio zahtev na 30.000.000 evra, Galliani je podigao ponudu na 22.000.000 evropskih novčanica plus još 3.000.000 evra na ime eventualnih bonusa. Fali još “samo” 5.000.000 evra, za očekivati je da Milan pojača ponudu i da dgovor bude postignut.

Pored Witsela, Rossoneri jure još dve mete. neophodan im je štoper, pominju se razna imena, ali Siniša Mihajlović insistira na Alessiju Romagnoliju za kojeg Roma traži 18.000.000 evra. Na kraju, tu je i uvek aktuelna priča o povratku Zlatana Ibrahimovića. Galliani čeka finiš prelaznog roka kako bi za sitne pare dobio Ibrakadabru. Vetar u leđa za povratak Ibrahimovića je sve realniji dolazak Angela Di Marije u PSG. Argentinac bi na Parku prinčeva dobio platu od 16.000.000 evra po sezoni što znači da bi francuski klub morao da skine Šveđanina sa platnog spiska.