17.8.15.

Bomba iz Milana: Đuričić je nova Mihina desetka?

Srpski stručnjak je, navodno, spreman da plati Benfici 12.500.000 evra za vezistu.

Pojedini italijanski mediji preneli su večeras da bi Filip Đuričić mogao da bude nova desetka Milana i adut srpskog trenera Siniše Mihajlovića u predstojećoj sezoni.

Calciomercato, pod oznakom ekskluzivno, piše da bi srpski stručnjak mogao narednih dana da krene u kupovinu 23-gopdišnjeg “Cruyffa sa Balkana”, koji se nalazi na transfer listi u ekipi Benfice.

Nekadašnji selektor Srbije je, navodno, razočaran što još uvek nije dobio pojačanja koja je tražio u vidu Axela Witsela (Zenit) ili Roberta Soriana (Sampdorija), koji su izgleda peskupi za Crveno-crne, pa će morati da se osloni na ono što mu je dostupno na tržištu, a to je upravo Filip Đuričić.

Lisabonski Orlovi više ne računaju na Srbina, posebno ne novi trener Rui Vitorija, koji je spreman da ga se odrekne i pristao bi i na obeštećenje od 12.500.000 evra.

Italijanski mediji podsećaju i da je Mihajlović kao selektor Srbije često zvao Đuričića u A tim Orlova bez obzira na formu, da ga veoma ceni i da je u dobrim odnosima sa Falijem Ramadanijem, čovekom koji je prethodnih godina imao dosta uticaja na klubove koje je srpski vezista birao.

Đuričić nije blistao prošle sezone, u kojoj je promenio dva kluba. Prvih šest meseci proveo je na pozajmici u Mainzu za koji je odigrao 12 utakmica, dok je kraj sezone dočekao u Southamptonu, gde nije ubedio Ronalda Koemana da bi trebalo da ga otkupi. Nije se proslavio ni u sezoni 2013/2014. u Benfici u koju je stigao iz Heerenveena za 8.000.000 evra, jer je uglavnom sedeo na klupi.

Prelazak u Milan bio bi mu verovatno najveći potez u karijeri i šansa da pokaže da nije protraćeni talenat kao što mu mnogi spočitavaju nakon nekoliko sasvim prosečnih sezona u inostranstvu.