9.8.15.

Dan odluke za Romagnolija!

Danas pada odluka o tome gde će talentovani štoper nastupati ove sezone, javljaju italijanski mediji.

Prema navodima italijanskih medija, čelnici Milana i Rome će se sastati danas kako bi odradili završne pregovore o transferu štopera "Vučice", Alessia Romagnolija, u redove Milana.

Roma traži 30 miliona evra za odličnog defanzivca, ali čelnici Milana žele da makar malo smanje pomenuti iznos. Poslednja ponuda je bila 25 miliona evra plus 3 miliona bonusa, ali su čelnici rimskog kluba to glatko odbili, jer ne pristaju na cifru manju od 30 miliona evra.

Vredno je pomenuti da je 20-godišnji štoper izričita želja novog menadžera Milana, Siniše Mihajlovića, koji je veoma dobro upoznat sa sposobnostima Romagnolija, jer ga je prošle sezone trenirao u Sampdoriji.

Alessio je prošle sezone za Sampu odigrao 30 utakmica u Seriji A, ali se na kraju ipak vratio u matični klub, gde se, po svemu sudeći, neće previše dugo zadržati.

Talentovani štoper je prošao sve mlađe selekcije reprezentacije Italije, a trenutno nastupa za reprezentaciju za uzrast do 21 godine i do sada je zabeležio 6 nastupa.

Prema navodima medija, ako se klubovi dogovore, Italijan će potpisati petogodišnji ugovor, po kome će zarađivati oko 2 miliona evra po sezoni.

Izvor: sportske.net