1.8.15.

Mihajlović - Samo ne kao reprezentacija!

Mihajlović - Samo ne kao reprezentacija!Siniša Mihajlović naveo primer koji igrači Milana ne smeju da slede!

Siniša Mihajlović za sada može da bude zadovoljan, utakmica protiv Reala za mnoge je signal da je Milan na pravom putu.

On je otkrio ambicije tima.

"Cilj je top 3, odnosno povratak u Ligu šampiona, sa par pojačanja možemo i više", rekao je srpski trener.

Nije teško pogoditi, očekuje Ibrahimovića i štopera, verovatno Romagnolija iz Rome, pa bi "Rossoneri" mogli da se umešaju u borbu za titulu.

Italijanski novinari su njegovu izjavu protumačili kao kritiku na račun Filippa Inzaghija.

"Vratili smo volju za radom. To je najbitnije u ovom trenutku. Moraju da daju maksimum i da napuste teren uzdignute glave. To je naravno lako reći, teže sprovesti u delo", tvrdi Srbin.

Kod Inzaghija je atmosfera bila loša, najviše zbog rezultata, a čini se da je Mihajlović mnogo strožiji, zbog toga ga je Galliani pre par dana uporedio sa Capellom.

"Nikada neću pobesneti kada promaše prazan gol, ali sam ljut kada rade nešto drugo od onoga što smo se dogovorili. Oko 80% je stvar plana, tek petina je prilagođavanje protivniku. Igrači moraju da znaju šta tražim od njih, uvek im pružam i poštovanje i razumevanje, isto tražim zauzvrat. Ja nisam čovek koji misli da je najpametniji i sve najbolje zna, uvek učim, bio sam na treninzima Mourinha, Wengera, Guardiole, trudim se da primenim i to što sam video. Uvek možeš da napreduješ", dodaje Mihajlović.

On ima loša igračka iskustva iz reprezentacije Jugoslavije.

"Nikako ne smemo da se oslonimo samo na talenat. Video sam to na primeru reprezentacije svoje zemlje. Imali smo kvalitet, ali nikada nismo napravili ništa jer je svako radio šta je hteo. To ponavljam igračima, da uvide greške dok ne bude kasno. Ne dobija talenat, već poštovanje pravila. Ako se ne držiš pravila izgubićeš, prosto je tako, samo pravi pristup vodi ka uspehu", objasnio je Mihajlović koji se sa saigračioma iz reprezentacije nikada toga nije držao...

Izvor: sportske.net