13.8.15.

Mihin Milan osvojio 'TIM kup'!

Nocerino u poslednjem minutu sprečio iznenađenje Sassuola, Inter završio na poslednjem mestu.

Ovo takmičenje se igra od 2001. godine, a započeli su ga Inter, Milan i Juventus. Prošle godine pobednik turnira je bio Milan, nakon što je pobedio Juventus 1:0 i Sassuolo 2:0.

Ove godine "Stara dama" ne učestvuje, a umesto njog se takmiči Sassuolo. Igraju se skraćeni mečevi, po 45 minuta.

Prvi meč odigrali su gradski rivali Milan i Inter. Siniša Mihajlović je uspeo da pobedi svog 'učitelja' Roberta Mancinija rezultatom 2:1.

Pobedu su donele novalije, Andrea Bertolacci i Carlos Bacca su bili strelci za Rossonere, dok je Marselo Brozović postigao utešan pogodak za Neroazzurre. On je mogao da donese izjednačenje, ali ga je sprečio Romagnoli sjajnom intervencijom. Defanzivac Alex je zaradio crveni karton u 37. minutu.

U drugom meču, Inter je izgubio i od Sassuola. Gregoire Defrel je postigao pobedonosni gol za svoju ekipu. Ovim porazom Inter je zauzeo poslednje mesto, a Sassuolo i Milan će se u direktom okršaju boriti za trofej.

Sassuolo je bio na pragu i drugog iznenađenja i golom Alfreda Duncana je bio blizu osvajanja trofeja, ali je Antonio Nocerino golom u poslednjem minutu spasio svoj klub i dao šansu da izvođenjem penala osvoji ovaj kup.

Nakon penala Milan je pobedio 4:3 i tako osvojio trofej na ovom takmičenju.