25.8.15.

Proračunat rizik s Balotellijem? Za Brendana Rodgersa 20 i kusur miliona, za Gallianija 2.000.000 evra!

Tačno godinu dana je prošlo između Balotellijevog transfera na Anfield Road i povratka u Milan. Kako je ko prošao u tom poslu?

Mario Balotelli se vratio u Milan. Posle tačno godinu dana. Prošle godine je 25. avgusta predstavljen u Liverpoolu kao veliko pojačanje. Brendan Rodgers je tada tvrdio da je 20.000.000 evra uloženih u kupovinu Balotellija „proračunat rizik i najbolje što je Liverpool mogao da dobije.“ U Milanu su se tada lako odrekli Balotellija posle loše sezone i izvukli prilično lepo obeštećenje.

Godinu dana kasnije, Mario je prošao lekarske prglede u Milanu i opet zadužio opremu u Milanelu. Večeras će odraditi i prvi treninig sa novim-starim klubom.
„Srećan sam što sam se vratio. Ne želim mnogo da pričam, jedva čekam da počnem s treninzima. Fizički sam u dobrom stanju i ostaje mi samo da malo bolje upoznam ekipu. Da li sam ranije razmišljao o povratku u Milan? Jesam. Moje srce je oduvek kuvcalo za ovaj klub i stalno sam se nadao da ću se vratiti“, rekao je Balotelli posle uspešno obavljenih pregleda u Milan Labu.

Za razliku od prošlogodišnjeg odlaska, Balotellijev povratak u Milan nije bio ni blizu tako spektakularan. Posle neuspeha u pokušaju da vrati Zlatana Ibrahimovića, Milan se okrenuo Balotelliju i završio posao za nekoliko dana. Rodgers je jedva čekao da se reši Balotellija kojeg je otpisao još pre kraja sezone. Galliani je znao da Liverpool nije u poziciji da pregovara i obezbedio je Balotellija po daleko bolji uslovima od onih koje Rodgers smatra povoljnim i naziva ih „proračunatim rizikom“.

Ne samo da nije platio obeštećenje za Balotellija, već Milan nije platio ni evro za pozajmicu igrača. Liverpool je pristao na sve samo da ga se reši. Ni tu nije kraj. Liverpool će plaćati Balotellija i dalje. Podsetimo da je Italijan u Liverpoolu imao platu od 6.000.000 evra po sezoni. Da bi se dokopao Milana, pristao je na smanjenje plate na 3.600.000 evra po sezoni. Ali Galliani nije hteo ni to da plati. naterao je Liverpool da plaća Balotelliju 1.600.000 po sezoni, dok će Milan jedini trošak za dovođenje kontroverznog napadača imati u tom što će plaćati preostalih 2.000.000 evra. Naravno, Galliani se nije obavezao da će Milan otkupiti ugovor... Ali ako to bude hteo na kraju sezone, cena neće biti veća od 10.000.000 evropskih novčanica.

E, to se zove proračunati rizik, Brendane... Za dve godine Balotelli će koštati Liverpool blizu 30.000.000 evra. Postigao je samo jedan gol u Premijer ligi.