17.8.15.

PSG poručio Zlatanu da može da ide?!

Milan, Arsenal i Manchester United već spremili čekovne knjižice...

Navijači PSG u prva dva kola nove sezone nisu imali priliku da posmatraju Zlatana Ibrahimovića na delu, ali ako je verovati pojedinim navodima engleske štampe, pitanje je da li će Park prinčeva više gledati Ibrakadabrinu magiju...

Uprkos brojnim najavama da će švedski golgeter ipak ostati u redovima Svetaca i ove sezone, britanski tabloid Daily Mail došao je do „ekskluzivnog“ saznanja da je uprava PSG-a donela odluku da dopusti Ibrahimoviću da ode već ovog leta, pa se samim tim alarmno svetlo uključilo u Milanu, Arsenalu i Manchester Uniteda.

Pored Rossonera, koji su praktično od početka prelaznog roka lobirali ka tome da na San Siro vrate jednog od najboljih napadača u novijoj istoriji fudbala, Britanci tvrde da Ibrahimovićevo stanje pomno motre i u Arsenalu i MUFC, koji i dalje tragaju za centarforom vrhunske klase.

Podsetimo, u jednom trenutku pominjalo se i interesovanje Galatasaraya,ali jasno je da bi najveći turski klub 34-godišnjem asu morao da ponudi basnoslovnu sumu novca kako bi došao u Istanbul.

Slično važi i za već pomenuti triling, jer iako Ibrahimoviću ugovor sa PSG-om ističe narednog leta, što znači da ne bi bio previše skup, nedeljna primanja su mu ogromna.

Gledajući realno stanje stvari, Šveđanin bi zaista mogao da napusti Park prinčeva posle dolaska Angela Di Marije. Sveci bi u narednom periodu mogli da dobiju krilni tandem Di Marija - Moura, a u samom srcu napada bio bi Edinson Cavani. Tu je i supertalentovani Jean-Kevin Augustin, koji je tokom priprema za novu sezonu potpuno eksplodirao.

Naravno, u slučaju Ibrinog odlaska ne bi trebalo isključiti mogućnost i nove kupovine u Parizu. Ali, sačekajmo još neko vreme, pošto je do kraja prelaznog roka ostalo još dve nedelje...