27.9.15.

Milan pao u Đenovi, Romagnoli prestrogo isključen

Iako je imao igrača manje do kraja utakmice, Milan je u finišu utakmice uspeo da stvori nekoliko prilika, posebno preko Juraja Kucke i Marija Balotellija, ali nije došlo do promene rezultata - 1:0.

Milan je ponovo pozažen, a ovoga puta za to je bila zaslužna neubedljiva Genova, koja je bila manje lošiji rival u prilično skromnoj fudbalskoj predstavi na Marasiju, ali dovoljno dobar da uzme skalp ekipi Siniše Mihajlovića na ovoj utakmici - 1:0 (1:0).


Domaćin je prilično odlučno i hrabro ušao u ovu utakmici, propustio veliku priliku u šestom minutu kada je lopta nakon slobodnog udarca prošla pored stative gola već savladanog Dijega Lopeza, ali mu se za to vratilo samo četiri minuta kasnije. Džemaili je tukao iz slobodnjaka, a lopta u živom zidu okrznula Giacomo Bonaventuru i savladala nemoćnog španskog čuvara mreže.

Ekipa Gasperinija je ostvareni razultat na startu meča u potpunosti zadovoljio, pa se u nastavku meča u potpunosti opredelila za čuvanje svog gola i opasne kontranapade, a u tome joj je značajno pomoglo isključenje Alesija Romagnolija u 42. minutu.

Ipak, slobodno možemo reći da je sudija Paolo Taglivento napravio prestrogu odluku kada je pokazao drugi žuti karton bivšem štoperu Rome, s obzirom da nije imao nikakvu nameru da rukom udari protivničkog igrača. Međutim, Romagnoli je donekle i sam kriv za isključenje jer je prethodno u 18. minutu potpuno bespotrebnim startom zaradio prvu javnu opomenu.

Iako je imao igrača manje do kraja utakmice, Milan je u finišu utakmice uspeo da stvori nekoliko prilika, posebno preko Juraja Kucke i Rodriga Eliya, ali nije došlo do promene rezultata.

Mihajlović se u današnjoj utakmici od starta utakmice odlučio za tandem Luiz Adrijano - Balotelli, dok je svog možda i najboljeg igrača Carlosa Baccu ostavio na klupi i uveo ga tek u 81. minutu.